Мария Габриел от днес е в неплатен отпуск като еврокомисар,

...
Мария Габриел от днес е в неплатен отпуск като еврокомисар,
Коментари Харесай

Мария Габриел от днес е в неплатен отпуск като еврокомисар

Мария Габриел от през днешния ден е в неплатен отпуск като еврокомисар, оповестиха от Европейската комисия. Причината – тя беше номинирана от ГЕРБ-СДС за претендент за министър председател с първия мандат.

Очаква се тя да води диалозите за поддръжка с партиите

Габриел е поискала това, а опцията е планувана в Кодекса за държание на чиновниците на Европейската комисия.

Впоследствие тя има право да приключи отпуската си и да се завърне на заемания пост . Функциите ѝ към този момент ще бъдат поети от зам.-председателите Маргрете Вестагер и Маргаритис Схинас.

Тя ще разиска опцията за поддръжка на държавно управление

„ Мога да потвърдя, че комисар Габриел беседва през вчерашния ден с ръководителя на Комисията . Обади ѝ се, с цел да я запознае с развиването на обстановката към нея “, сподели представителят на Европейска комисия Дана Спинант.

Относно процедурата за националните номинации на претенденти за комисари, се ползва същото предписание като при избор на нова Комисия – всяко държавно управление прави предложение за предстоящ комисар от своята страна.

" Нека да не разясняваме догатки " са единствено част от мненията им

Ако Мария Габриел стане министър председател нейното държавно управление ще би трябвало да предложи нов еврокомисар, само че Фон дер Лайен ще реши какъв сектор за му даде. Ако не стане министър-председател, ще приключи отпуска си и ще се върне в Европейска комисия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР