Мария Габриел обяви одобрението от Европейската комисия за регистрация на

...
Мария Габриел обяви одобрението от Европейската комисия за регистрация на
Коментари Харесай

ЕК одобрява регистрация на Странджанския манов мед като защитено наименование

Мария Габриел разгласи утвърждението от Европейската комисия за регистрация на Странджанския манов мед като предпазено название за генезис

Следващата стъпка е издание на спецификацията на продукта в Официалния вестник на Европейски Съюз през есента и в случай че няма възражения, Странджанският манов мед ще бъде вписан в регистъра при започване на идната година.

" Тази регистрация съставлява опция за усилване на развиването на локалното произвеждане на пчелен мед, производителите могат да получават по-добра цена за продукта си и да се отличават на пазара ", изясни Габриел.

" С българските пчелари дружно демонстрираме години наред на цяла Европа, че можем да бъдем смели в отстояването на идеята за по-достойно място на пчеларския бранш. Корените на моята поддръжка за идеята е мощната ми религия в пчеларите. Ангажиментът ми остава същия и в този момент, като комисар по цифровата стопанска система и общество, и съм стимулирана новите подходи и принадлежности в ресора ми да бъдат в работа за опазване на здравето на пчелите и на труда на пчеларите ", разяснява Мария Габриел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР