Мария Габриел, номинирана от ГЕРБ-СДС за министър-председател, представи основните си

...
Мария Габриел, номинирана от ГЕРБ-СДС за министър-председател, представи основните си
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ще внесем във ВСС искане за освобождаване на Иван Гешев

Мария Габриел, номинирана от ГЕРБ-СДС за министър-председател, показа главните си цели на среща с парламентарната група на обединението в Народното събрание. Сред тях са:

- Изход от политическата рецесия и работещо държавно управление. Нормализация на работата на институциите.

- Стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджета.

- Съдебната промяна: реформиране и делене на КПКОНПИ и въвеждане на механизъм за следствие на основния прокурор. " В светлината на събитията от последните седмици, първото, което ще направи министърът на правораздаването в моя кабинет е да внесе във Висш съдебен съвет искане за освобождение на основния прокурор Иван Гешев заради уронване на престижа на правосъдната власт ", сподели Габриел.

- Справяне с инфлацията и растежа на цените и превъзмогване на отрицателните последствия върху стопанската система. Гарантиране на енергийната сигурност.

- Приемане на България в Еврозоната.

- Преодоляване на 2-годишното забавяне по оперативните стратегии.

- Подобряване на сигурността на българските жители. Преодоляване на битовата престъпност, мигрантския напън и модернизиране на армията.

- Засилване на работата по стратегиите за нововъведения.

- Преодоляване на районните разлики посредством ограничения, съобразени с потребностите на пазара на труда. Специализация на районите по стопански браншове.

" Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за поддръжката. За мен е същинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че желаеме работещо държавно управление. Искаме обединена България, която ясно отстоява своето място в Европейски Съюз и НАТО, само че и която носи решения за грижите и терзанията на българските жители. Първото ми обръщение ще бъде работа за екипна България и тактика на трите А - упоритост, престиж, ангажимент ", акцентира Габриел. 

" Амбиция да покажем, че сме способни да съставим държавно управление с екип, чиито решения не се спускат, а се основават и извършват взаимно. Авторитет на България е Европа - да участваме в процесите в Европейски Съюз. Ангажимент към българите, да работим по този начин, че хората да имат по-спокойно всекидневие и по-достоен живот. Искаме да водим разговор, който да извърши със наличие тези думи, ще си задаваме и неуместни въпроси. Чрез разговор ще се преодолеят разлики, с цел да утвърдят сплотяващото. Правителството би трябвало да е знак на упоритост, престиж и ангажимент ", разяснява тя. И добави, че цели са и стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджета.

" Изправям се с усеща на гордност и невзискателност дружно с вас, тъй като в последните 1 4години сме работили и реализирали резултати и в границите на моите действия, свързани със законодателната и изпълнителната политика на Европейски Съюз. Днес обаче стоя пред вас с възприятие за огромна отговорност, която всички ние носим пред българите. Ключовата дума на срещите ни с партиите ще бъде разговор - по съответни цели в кратковременен и средносрочен проект. За да ги осъществим, имаме потребност от работещо държавно управление, носещо отговорност ", акцентира тя.
https://www.facebook.com/novanewstv/videos/771416501362935
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР