Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май

...
Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май
Коментари Харесай

ЕП одобри Мария Габриел

Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила е била утвърдена през днешния ден от всички комисии на Европейския парламент, които я изслушаха през вчерашния ден, оповестиха за Българска телеграфна агенция източници от институцията.

Предстои по-късно през днешния ден оценката да бъде официализирана. Очаква се Габриел да бъде одобрена от сесията на Екологичен потенциал идващия месец в Страсбург, както и от Съвета на Европейски Съюз.

Мария Габриел ще бъде еврокомисар по цифровизацията доникъде на 2019 година. Тя ще бъде третият до момента български представител в колежа на комисарите.

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент по-рано заяви, че поддържа Мария Габриел (ГЕРБ/ЕНП) за еврокомисар по цифровизацията.

Посочва се, че групата е задоволена от отговорите на претендента за идващ български еврокомисар при вчерашното чуване в Екологичен потенциал. Ще подкрепим Габриел на драго сърце, тя сподели знания. Сега чакаме да забележим по какъв начин думите се претворяват в каузи, допълват социалистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР