Мария Габриел е единодушно одобрена от ресорните комисии на Европейския

...
Мария Габриел е единодушно одобрена от ресорните комисии на Европейския
Коментари Харесай

Мария Габриел единодушно одобрена за нов мандат

Мария Габриел е единомислещо утвърдена от отрасловите комисии на Европейския парламент, които я изслушаха нощес - по индустрия, проучвания и енергетика, и по просвета и обучение. Новината ще бъде публично оповестена всеки миг, само че към този момент е реалност измежду евродепутатите, предадоха в. " 24 часа " и Нова телевизия.

Създаването на европейско пространство за научни проучвания, нововъведения, обучение, просвета и спорт, както и синергии сред стратегиите, с цел да могат те да отговорят на упованията на европейците, най- към този момент в региона на устойчивото развиване и основаването на нови благоприятни условия за младежите бяха акцентът във встъпителното изявление на Габриел. В хода на 3-часовото чуване тя отговори на близо 50 въпроса, заложени от евродепутатите от двете комисии и открои 8 провокации за идващите 5 години измежду които: опазване на водещата позиция на Европа в науката, тъй като " Китай бързо наваксва " ;  развиване на новаторски компании, където „ основаването на нов Европейски съвет за нововъведения е един отговор на това предизвикателство. “; превъзмогване на пропуските в света на научните изследвания; включване на повече жители и региони; Насърчаване на културата и софтуерните нововъведения в изкуствата, поддръжка на творчеството, запазване на културното наследство; Повишаване на ролята на дамите.

" Европа би трябвало да резервира водещата си роля в науката, с по-голям принос от Съединени американски щати и Китай. Но с цел да стане това, програмата за научни проучвания би трябвало да остане отворена “, уточни Габриел.

Европейски Съюз на нововъведенията, за нови цивилен начинания, както и за продължаваща работа по геополитическите ползи, са друга част от целите, на които обърна внимание Мария Габриел.

Двете комисии бяха сериозни по отношение на това, че в заглавието на ресора на комисаря не се загатват “култура ” и “научни проучвания ”, прецизират от пресслужбата на Екологичен потенциал.

Членовете на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика подчертаха нуждата от упорит бюджет за идната научноизследователска стратегия " Хоризонт Европа ", в сходство с позицията на Европарламента, и нуждата от присъединяване му в използването ѝ.

Евродепутатите от Комисията по просвета и обучение пък приканиха Габриел да усили тройно бюджета на програмата Еразъм+, призовавайки претендента да усили тройно бюджета ѝ. Те също желаеха да схванат по какъв начин дигитализацията може да бъде потребна за европейското завещание, както и по какъв начин най-добре може да се защищити и подсигурява достъпът до просвета и обучение за всички културни и езикови малцинства в Европа. Допълните въпроси подчертаха нуждата от насърчаването на аудиовизуалните медии от културна позиция.

В края на чуването Мария Габриел напомни, че България е страната, основала химна на науката и цитира най-популярния стих от него:

" Върви, народе възродени,

    към светла бъднина върви,

с книжовността, таз мощ нова,

    съдбините си ти възобнови! "

След този този край членовете на комисиите изпратиха нашия претендент за еврокомисар с овации и с почит регистрираха, че е извънредно готова за огромното портфолио, което ще ръководи идващите 5 година - обучение, нововъведения, просвета, юноша, просвета и спорт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР