Мария Габриел е единодушно одобрена от ресорните комисии на Европейския

...
Мария Габриел е единодушно одобрена от ресорните комисии на Европейския
Коментари Харесай

Комисиите в ЕП казаха ДА на Мария Габриел

Мария Габриел е единомислещо утвърдена от отрасловите комисии на Европейския парламент. Тя се показа безапелационно на снощното чуване, като сподели подготвеност в необятното портфолио, което ще ръководи идващите 5 години - обучение, нововъведения, просвета, юноша, просвета и спорт.
" Мария Габриел направи мощно усещане по време на чуването довечера и е изцяло подготвена да поеме ролята на европейски комисар по нововъведенията и младежта. Особено ми е прелестно, че кандидат-комисарят акцентира мощната връзка сред образованието, научните проучвания и нововъведенията ", съобщи Кристиан Ехлер пред в. " 24 часа ", евродепутат от ЕНП и представител по въпросите за индустрията, проучванията и енергетиката в Екологичен потенциал.
" Изслушването беше доста забавно. Имаме необятно портфолио. Културното многообразие е в ДНК на европейската политика и това беше отразено във въпросите и отговорите довечера. Беше забавна и задълбочена полемика ", уточни ръководителят на комисията по просвета и обучение Сабине Ферхайен (ЕНП, Германия).

По неофициална информация и двете отраслови комисии единомислещо утвърждават кандидатурата на #GabrielМariya за еврокомисар след чуването ѝ през вчерашния ден! pic.twitter.com/CrvPX0Eb7t
— Asim Ademov (@AdemovAsim) October 1, 2019
" По неофициална информация и двете отраслови комисии единомислещо утвърждават кандидатурата на #GabrielМariya за еврокомисар след чуването ѝ през вчерашния ден! ", написа евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асин Адемов в Twitter.

Day 2 of the #EPhearings2019 is under way. Looking back on strong performances by @PhilHoganEU and @GabrielMariya yesterday. They are the right people in the right place and their unanimous confirmation is more than deserved. @EPPGroup
— Manfred Weber (@ManfredWeber) October 1, 2019
Лидерът на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер посочи мощното показване на Мария Габриел и ирландеца Фил Хоган (номиниран за еврокомисар по търговията). " Те са верните хора на вярното място и единомислещото им увърждаване е повече от справедливо ", написа Вебер в обществената мрежа.
Изслушванията на претендентите за еврокомисари ще продължат до 8 октомври, а гласуването на новата комисия в Европарламента ще бъде на 23 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР