Мария е едно от вече порасналите деца на Българската Коледа.

...
Мария е едно от вече порасналите деца на Българската Коледа.
Коментари Харесай

Българската Коледа върна слуха на 23-годишната Мария

Мария е едно от към този момент порасналите деца на " Българската Коледа ". Тя е родена със 100% вродена глухота, а през днешния ден - 23 години по-късно, тя води изцяло пълностоен метод на живот. Не помни тишината, а " Българската Коледа " ѝ оказва помощ през 2014 година.

Майката на Мария относително късно, когато детето е на година и половина, схваща, че момичето не може да приказва и не чува. Така лекарите я срещат с диагнозата вродена глухота. След година тя става едно от първите деца, които са вградени в България, съобщи bgonair.bg.

" На две години и 7 месеца ѝ сложиха апарата и започнаха да го пускат малко по-малко, само че повече от година по доста мъничко чуваше и не можеше да приказва, стъпка по-стъпка се научи, а когато беше в първи клас, беше като чужденче, тъй като някои неща можеше да ги споделя, а други не ", показа майката Анна Якимова.

И по този начин Мария е към този момент на 23 години. Учила е в нормално учебно заведение, а към този момент е дипломирана като графичен дизайнер. Споделя ни, че не помни какво е да не чуваш, а през годините най-голяма опора е майка ѝ.

" Аз не помня какво е тишина, махам го единствено като дремя и като се окъпвам, без него аз не мога да живея. Помня, че когато ми го сложиха, се чуваше като лъвско говорене и крещене ", изясни Мария.

През 2014 година е подкрепена от " Българската Коледа " и с помощта на това си подменя речевия процесор. Споделя, че постоянно хората, с които се среща, я дефинират като чужденец.

" Като бях дребна, моите връстници ми споделяха: " оо, тя е като робот, тя носи уред, има някакъв акцент ", а в този момент, като се срещам с нови хора, те ме питат: " От България ли си? Говориш по-различно, само че чуваш доста добре ", даже хората не ми имат вяра, че не слушам ", сподели Мария.

В дните преди Коледа Мария има вяра, че желанията се сбъдват. А нейното тази година е уред, който има bluetooth и други нови функционалности, с цел да крачи самоуверено към идващия триумф.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР