Мария е действала в условията на неизбежна самоотбрана, това ѝ

...
Мария е действала в условията на неизбежна самоотбрана, това ѝ
Коментари Харесай

Ще бъде ли осъдена млада жена за убийство за случай, изглеждащ като неизбежна самоотбрана?

Мария е работила в изискванията на неизбежна самозащита, това ѝ е бил единственият късмет да се избави. Смятам, че тя не е имала друга опция да остане жива, с изключение на " да нанесе тази порезна рана ". Това съобщи Валентин Димитров, юрист на Мария Гиздова, която преди две години умъртви 62-годишния Богдан Динев, откакто го наръга с нож, до момента в който, по нейни показания, той е опитал да я изнасили.
Димитров посочи, че в началото Гиздева е била упрекната в съзнателно ликвидиране, само че било заменено обвиняването в обвиняване за нанасяне на междинна телесна щета. След 2 години следствие обвиняването към този момент е нанасяне на тежка телесна щета, довела до гибел.
На въпрос на Нова телевизия по отношение на това, че дебитната карта на убития Богдан Динев била употребена 6 пъти, юристът посочи, че към момента държавното обвиняване не е предоставило обвинителния акт, а от дебитната карта не били теглени пари. Мария ми изясни, че е прибрала дебитната карта, като е напускала дома на Динев в положение на афект – не знам освен това състояние какво влага прокуратурата с думата " потребление " на дебитната карта, сподели юристът.
Димитров беше безапелационен и, че душевен Мария не е добре и че контузията ще остане за цялостен живот.
Предисторията
Трупът на 62-годишния Богдан Динев е открит в дома му на улица " Чая " в Стара Загора от негов родственик. При огледа по тялото са открити голям брой наръгвания в региона на корема и слабините. Динев е неведнъж осъждан, изтърпявал санкции " отнемане от независимост ", в това число за закононарушения по глава " Разврат " на Наказателния кодекс.
Според версията на Мария тя се среща с Богдан в кафето, където работи. Мария се среща с Богдан в дома му, а съгласно версията ѝ там се е защитила с нож против Динев. Самата Мария споделя, че Богдан желал някой да му помогне да се сдобри с щерка си, с която бил в сложни връзки. Говорили си, а по някое време Богдан ѝ предложил да употребява тоалетната и когато тя влезнала, той затръшнал вратата и я заключил. Шибна ми пестник през лицето, сподели ми, че " в този момент ще си моя, моята жена, в никакъв случай няма да те оставя ". Опитах се да го разубедя, разревах се, с цел да ме остави. Богдан обаче бил неотстъпчив – за всичко си има първи път! " Ти си бъдещето ми, в този момент ще ти направя деца ", казвал той съгласно думите на Мария. Тя желала да се обадила на приятеля си, само че не си платила сметката и нямало по какъв начин да стане. Така се стигнало до разновидността " оправяш се сама или няма смисъл " т.е. - самозащита. Мария сграбчила нож, който, по думите ѝ, бил на масичката, пробвала да сплаши Богдан, той обаче не се впечатлил и тогава тя го наръгала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР