Мария“ достигна до Доминиканската република, остров с население от 72

...
Мария“ достигна до Доминиканската република, остров с население от 72
Коментари Харесай

От Сега: Чудовищен Катаклизъм Набира Сили С Пълна Мощ! От Властите Съобщиха, Че Около 04:15 Българско Време Стихията Е

„ Мария “ доближи до Доминиканската република, остров с население от 72 хиляди души, част от веригата Малки Антили, към 04:15 часа българско време (11,15 местно), оповестиха от Националния център за ураганите.

Докато оптималната скорост на ветровете доближава до 257 км/ч, на остров Пуерто Рико и сателитните островчета Кулебра и Виекес, както и на Американските Вирджински острови, беше оповестена паника за урагани, оповестиха от Центъра за ураганите.

Очакваше се „ Мария “ да доближи Американските Вирджински острови във вторник (19.09) следобяд, а до Пуерто Рико в късните часове на вторник или ранните на сряда (19-20.09), предизвестиха американските метеоролози.

Силните ветрове, провокирани от урагана, най-вероятно ще продължат през целия ден в сряда, за упоменатите острови.

От организацията предизвестиха, че „ тези ветрове ще нанесат пагубни вреди “.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в понеделник положение на изключителна обстановка в Пуерто Рико и в Американските Вирджински острови, където губернатора Кенет Марп приключи всички старания за възобновяване на вредите, нанесени от „ Ирма “,насочвайки вниманието си към подготовката за „ Мария “.

От бреговата защита оповестиха, че местят личен състав, инсталация и самолети в Американски Вирджински острови и Пуерто Рико, с цел да ги предпазят от „ Мария “ и да се нареждат за бързото осъществяване на задачи за търсене и избавяне.

Френското държавно управление разгласи в понеделник код алено за заплаха от циклони за остров Мартиника, като посъветва жителите да потърсят леговище и да останат там до момента в който отмине бурята. Всички полети на летището на Пойнт-а-Питре бяха анулирани най-рано до вторник след обяд.

Междувременно, английското държавно управление посъветва да не се пътува до Британските Вирджински острови, като съобщи, че ще разположи повече от 1 300 военнослужещи, които към този момент са в района, с цел да оказват помощ за възобновяване от Ирма.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР