Мария Бакалова получава почетен Аскеер за посланик на българското актьорско

...
Мария Бакалова получава почетен Аскеер за посланик на българското актьорско
Коментари Харесай

Мария Бакалова с почетен Аскеер за посланик на българското актьорско майсторство

Мария Бакалова получава почетен " Аскеер " за дипломат на българското актьорско майсторство и интернационална изгряваща звезда. Решението е на управителният съвет на фондация " А`Аскеер ". Отличията за достижения в театралното изкуство ще бъдат връчени от фондацията " А`Аскеер " в спектакъл " Българска войска " за 30-и път на 23 май 2021 година, в навечерието на празника на българската книжовност, нематериалност и просвета.

Почетен " Аскеер " се дава от 2007 година - за креативна чест и принос в развиването на театралното изкуство. Не се присъжда всяка година, а при специфични случаи, предава Българска телеграфна агенция. 

" Ние високо оценяваме достижението и международния триумф на младата актриса Мария Бакалова - Награда за най-хубава поддържаща роля на Националният съвет на кинокритиците в Съединени американски щати, английската Награда за поддържаща роля от " Изборът на критиците " и номинациите й във водещите категории на премиите " Златен глобус " и премиите " Оскар ", споделят от " А`Аскеер ".

" Мила Мария, апелирам Ви приемете този почетен " Аскеер " за това, че постигнахте нещо недостижимо до този миг за никой български артист преди Вас. За това, че бяхте и ще бъдете оценена от персони от международна големина, свързани с нашата специалност и към този момент получихте най-висока оценка за Вашия труд и гений ". Това се споделя в писмото, което Бакалова към този момент е получила, дружно със статуетката.

" Вероятно към този момент знаете, че по пътя Ви ще има доста отрицателен звук, само че вие слушайте тишината! Там се крият отговорите! Там съществуват милиони човешки същества, които безмълвно ви харесват и утвърждават това, което вършиме. Там са хората, в чиято фантазия живеете! Не ги разочаровайте! Бъдете смела, въодушевена и вдъхновяваща! На добър час и попътен вятър, блага Мария! ", написа още в писмото.

" Почетният " Аскеер " за Мария Бакалова е самопризнание от родината й за гения на сполучлива актриса от Източна Европа, почнала развиването си в българската театрална школа, в която има разногласия сред разнообразни усети, само че постоянно всички са се радвали на триумфа на надарените българи ", сподели Кирил Вълчев, общоприет шеф Българска телеграфна агенция. Националната осведомителна организация на България е главен медиен сътрудник на 30-ото юбилейно издание на премиите " Аскеер ".

Мария Бакалова е петата актриса от Източна Европа, номинирана след 55-годишно спиране - за " Оскар " за основна или поддържаща женска роля в близо 100-годишната история на влиятелните холивудски награди. Преди нея това са родената във Варшава естонка Милица Кориус за " Големият валс " през 1937 година и Катина Паксину от Гърция, която получава " Оскар " за поддържаща роля в " За кого бие камбаната " през 1943 година Двете номинирани за основна женска роля са Мелина Меркури от Гърция за " Никога в неделя " (1961) и Ида Каминска от Полша за " Магазин на основната улица " (1966).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР