Мариус Куркински отново направи нещо качествено и зрелищно - организира

...
Мариус Куркински отново направи нещо качествено и зрелищно - организира
Коментари Харесай

Куркински сватоса комедия с тежка класика

Мариус Куркински още веднъж направи нещо качествено и зрелищно - провежда симфониците на Русе да свирят в неговия режисьорски театър " Мъжът на жена ми ". Диригент на класиците от крайдунавския град е Владимир Бошнаков, оповестява " Стандарт ". А Куркински споделя, че от дълго време е желал да комбинира двата жанра. Монолозите и разговорите звучат на фона на "Пер Гинт " на Григ, части на Чарли Чаплин, етюди на Равел.

Утре вечер е 50-ото зрелище на комедията от Миро Гавран. На 27 и 28 август постановката гостува в Летните театри на Бургас и Варна. Звездите на сцената са Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев - влезнал за екшъна в ролята, по-рано играна от Леонид Йовчев, Веселин Анчев - някогашен любимец на Куркински.

И до момента в който Ненчо за първи път си партнира с останалите, другите двама са близки другари на Мариус. Куркински и Мария са дружно от деца в драмсъставите на морската столица. Веско Анчев пък започва същинската си кариера в "Златна мина " - пиесата на Ст. Л. Костов, която Мариус направи с огромен триумф в Хасково. Тогава той убеждава няколко нашумели имена, че отлично ще се изявят като Хаджиев, само че всички са много заети и не могат да вместят провинцията в столичните си графици. Куркински вижда Анчев на фотография и взема решение, че той е неговият воин. Веско се оправя за шестица.

Сега Сапунджиева, Илчев и Анчев още веднъж са отличници в историята, в която постоянно недоволна от мъжете брачна половинка се подрежда с двама - за всеки случай. "Принудени сме да живеем измежду ужасия и безпорядък - осмиваме ги, макар че не ни става по-поносимо. Това не е тъкмо комедия. Може би просто недъзите, греховете и страданията звучат малко по-леко - просто на финала няма кръв и гибел. Гледаме на нещата от живота от странно-смешния им ъгъл ", разяснява Мариус. "Тя търси обич - нищо повече ", безапелационна е Сапунджиева за своята героиня, която постоянно се бои да не бъде зарязана - по този начин, както се е случило, когато е била дете.

Тримата живеят, прекрачвайки постулатите на по този начин наречения морал. Стигат до разнообразни прозрения, само че това не значи, че се трансформират. Нито пък че надничат в душата на другия. Репликите сред тях са хапливи - изключително в по- "киселите " и трагични моменти. "Текстът ни предразположи към по-забавното показване на изневярата, която трови доста модерни двойки ", споделя Мариус.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР