Мариус Донкин поиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов

...
Мариус Донкин поиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Мариус Донкин поиска оставката на министъра на културата |

Мариус Донкин изиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов дни след на министъра, който провокира учудване и много.

Атанасов прави записа, седнал на перваза на прозореца в кабинета си, приказва прекомерно постепенно, без да мигне и благодари на поздравилите го за рождения му ден седмица по-рано. На заподозрелите го в корист с алкохол или опиати след това отговори, че клипчето било тест, целящ да насочи вниманието към това, което се прави за културата от министерството, и този тест бил сполучлив.

Досегашният шеф на най-голямата ни трупа не разяснява записа, а състезанието за нов началник на театъра, извоюван от Васил Василев.

" Категорично не одобрявам тази насмешка, тази подигравка от метода на осъществяване на състезанието, от отношението към тези неточности, които са подигравка и насмешка с националния културен институт Народен спектакъл " Иван Вазов ". Това за мен е неприемливо. В този смисъл аз желая оставката на този министър ", сподели Донкин на конференция.

" Мъчих се да потегли по една линия на мисълта по какъв начин тя е вървяла, с цел да може този човек да бъде министър на културата на България. Министър, който би трябвало да продължи реализира значителната смяна. Бях податлив да приема младостта, бях податлив да приема незнанието. Не мога обаче да си обясня съществуването на това място без опит, без опция да познаваш културата и да реализираш тази смяна. Този смисъл за мен това не е смяна, а замяна ", разяснява той и прикани за рестартиране на политиката в културата.

" Сложете на това място този, който в действителност може да направи смяната ", прикани Мариус Донкин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР