Мариус Донкин апелира за оставката на министъра на културата. На

...
Мариус Донкин апелира за оставката на министъра на културата. На
Коментари Харесай

Мариус Донкин иска оставката на министъра на културата

Мариус Донкин моли за оставката на министъра на културата. На конференция в Народния спектакъл досегашният шеф на най-голямата ни натрупа съобщи:

"Категорично не одобрявам тази насмешка, тази подигравка от метода на осъществяване на състезанието, от отношението към тези неточности, които са подигравка и насмешка с националния културен институт Народен спектакъл "Иван Вазов ". Това за мен е неприемливо. В този смисъл аз желая оставката на този министър ".



"Мъчих се да потегли по една линия на мисълта, по какъв начин тя е вървяла, с цел да може да стигне до решението този човек да бъде министър на културата на България. Министър, който би трябвало да продължи, да реализира значителната смяна. Бях податлив да приема младостта. Бях податлив да приема незнанието. Не мога обаче да си обясня съществуването на това място без опит, без опция да познаваш "кухнята " и да реализираш тази смяна. В този смисъл, за мен това не е смяна, а замяна ", сподели Донкин.



"Затова още веднъж наблягам - рестартирайте политиката си в културата. Сложете на това място този, който в действителност може да направи смяната ", прикани Мариус Донкин.

Той сподели, че оспорва процедурата и метода на осъществяване на състезанието за шеф на Народния спектакъл, само че добави, че "всяко оборване от моя страна е безсмислено. Пред кого да скърбя - пред този, който потъпква правилата ли? ", попита Донкин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР