Мариупол е под обстрел въпреки обявения преди повече от два

...
Мариупол е под обстрел въпреки обявения преди повече от два
Коментари Харесай

Обстрел и по време на хуманитарния коридор, евакуацията се отлага

Мариупол е под обстрел макар оповестения преди повече от два часа зелен филантропичен кулоар, заяви заместник-кметът Сергей Орлов пред Би Би Си, представен от.

" Руснаците не престават да ни бомбардират и да употребяват артилерия. Това е полуда ", споделя той.

По-рано се появи информация, че краткотрайното помирение не се съблюдава в края на зеления кулоар. Градският съвет заяви в " Телеграм ", че се водят боеве в региона на Запорожка, където свършва филантропичният кулоар.

" Няма преустановяване на огъня в Мариупол и няма преустановяване на огъня по целия маршрут. Нашите цивилни са подготвени да избягат, само че не могат да избягат под обстрел ", добави Сергей Орлов.

Малко повече от четири часа след оповестяването на филантропичните коридори, украинските управляващи анулираха евакуацията в Мариупол. Причината е продължаващият обстрел в града. Към момента полицията в града обикаля с високоговорители и приканва жителите да се приберат на безвредно място.

Тази заран Министерството на защитата на Русия заяви, че филантропичните коридори ще започват в 10 часа московско време и в идващите 7 часа изстрелите стопират, с цел да се изтеглят цивилните. Украинските управляващи потвърдиха, че е реализирано единодушие за коридорите и допълниха, че в Мариупол, който от дни е без ток, вода и отопление, през днешния ден ще бъде изработен опит да се възвърне сериозната инфраструктура, както и да бъдат доставени нужните храна и медикаменти за хората, които остават в града.

Хуманитарните коридори бяха контрактувани по време на втория кръг двустранни договаряния сред Русия и Украйна в четвъртък.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР