Марица постигна равенство 1:1 в първата си контролна среща от

...
Марица постигна равенство 1:1 в първата си контролна среща от
Коментари Харесай

Марица завърши наравно със Септември

Марица реализира тъждество 1:1 в първата си контролна среща от предсезонната подготовка на отбора. Съперник в нея бе един от най-хубавите тимове във Втора лига, който се приготвя за баража за влизане в елита - Септември (София). Двубоят се игра в събота на столичния стадион “Драгалевци”, като бяха спазени всички противоепидемични ограничения.

В контролата взеха присъединяване Веселин Марчев, който поддържа форма с “жълто-сините”, както и Красимир Иванов. Бившият капитан на маричани и треньор в школата на клуба ще бъде разполагаем на треньорския щаб през идния сезон с изключение на в случаите, когато има ангажимент с водените от него тимове от ДЮШ. От състава липсваха няколко футболити, които лекуват контузии или бяха възпрепятствани да пътуват по персонални аргументи. Срещата бе и всекидневен дебют на новия треньор на отбора Николай Димитров, който остана удовлетворен от показаното от отбора.

Двубоят бе равносилен, а маричани демонстрираха проведена игра и положителни хрумвания, с които изненадаха своя противник. През първата част домакините имаха няколко много рискови положения, само че отбраната на Марица и вратарят Горан Гръблев се оправиха сполучливо. Георги Георгиев, Олджай Алиев и Веселин Марчев имаха шансове пред себе си да открият резултата в интерес на Марица. Все отново Септември стигна до гол в 45-ата минута, когато техен състезател центрира, Величко Величков не съумя да играе с глава, а топката заблуди вратаря и се озова в мрежата на “жълто-сините”.

През втората част нещата на терена не се трансформираха доста, като положения имаше и пред двете порти. В 54-ата минута Веселин Марчев отигра добре отнета от противника топка и изведе Олджай Алиев в добра позиция. Алиев осъществя хубав “английски” гол, изравнявайки резултата. До края на срещата домакините имаха няколко шанса за гол, само че Горан Гръблев се намесваше вещо, а бранителите в “жълто-синьо” също играха на равнище. В игра за пловдичани влязоха много млади момчета от школата на клуба, които оставиха отлични усещания с изявите си. Маричани имаха няколко забавни положения в нападателен проект, само че не съумяха да стигнат до нов гол. В последната минута младият вратар Красимир Кръстев избави несъмнено попадение, като се намеси на самата голлиния.

Така срещата приключи 1:1, само че “жълто-сините” демонстрираха добра игра, макар изчезналите състезатели и демонстрираха, че все още отбора има добра основа, върху която да продължи да надгражда по време на своята подготовка.

Следващата контрола на Марица е на 15 юли, а противник в нея ще бъде различен мощен състав и противник на “жълто-сините” в Трета лига - Загорец (Нова Загора). Двубоят ще се играе на ст.”Градски” в Нова Загора.

Марица: Горан Гръблев, Величко Величков, Йордан Пейчинов, Даниел Спасов, Димитър Аврамов, Красимир Иванов, Милен Танчев, Илиян Йорданов, Веселин Марчев, Олджай Алиев, Георги Георгиев.
През втората част в игра влязоха: Красимир Кръстев, Борислав Дончев, Иван Мицев, Мартин Анастасов, Георги Иванов, Александър Праматаров, Денис Палков, Мариян Бончев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР