Марица постигна първа победа през новия сезон. „Жълто-сините“ надиграха Литекс

...
Марица постигна първа победа през новия сезон. „Жълто-сините“ надиграха Литекс
Коментари Харесай

Марица се справи с Литекс за първи успех през сезона

Марица реализира първа победа през новия сезон. „ Жълто-сините “ надиграха Литекс с 1:0 в среща от втори кръг от шампионата във Втора лига. Срещата се игра при доста горещо време в събота на стадион „ Марица “ в Пловдив. Пловдивчани можеха да реализират и по-убедителна победа, само че многочислените пропуски, в това число и от дузпа, ги лишиха от това.

Доста промени по отношение на предходния мач бе направил треньора на маричани Николай Димитров, както в състава, по този начин и в позициите на някои от футболистите.

Въпреки 40 градусовата горещина футболистите на Марица изиграха много мощно първо полувреме на положително движение, в което надиграха своя съперник и сътвориха голям брой положения. Още в първата минута Валери Домовчийски откри чудесно Симеон Вешев, който нахлу по десния фланг и откри Станислав Маламов на границата на наказателното поле. Маламов овладя и стреля, само че вратарят на гостите се намеси. В 3-та минута бе отсъдена дузпа, откакто стражът на Литекс фаулира останалия самичък пред него Петър Атанасов. Валери Домовчийски извърши технично, само че Марин Орлинов избави. Минута по-късно отново Домовчийски можеше да открие с удар със задна ножица, само че не бе прецизен. Гостите имаха два шанса - първо Евгени Игнатов прати топката в навън с удар от междинна отдалеченост, а по-късно Илия Николов безпроблемно улови топката след удар на някогашния състезател на Марица Петър Чалъков. В 19-та минута Станислав Маламов проби по фланга и откри Симеон Вешев, който без закъснение стреля компактно по земя, само че топката мина на сантиметри от гредата. Вешев повтори удара си от съвсем същата позиция единствено две минути по-късно, само че още веднъж не сполучи. В 27-та минута някогашният нападател на Марица Георги Георгиев стреля в навън. В 28-та минута Станислав Маламов изведе Марица напред с хубав гол. Той навлезе по фланга, след което се насочи към дъгата пред наказателното поле. Последва прекрасен удар в далечния ъгъл, с който пловдивчани поведоха. Георги Иванов засече центриране от корнер с глава, само че топката мина над вратата. В 37-та минута Радослав Апостолов получи пас от Петър Атанасов и стреля в долния ляв ъгъл, само че стражът отрази. Маламов можеше да означи втори гол след хубава композиция със Симеон Вешев и Петър Атанасов, само че ударът му мина около гредата. В 41-ата минута пристигна най-сериозното състояние за гостите. Георги Георгиев стреля от воле, от отдалеченост, в горния десен ъгъл на вратата, само че Илия Николов с опитност мазета в корнер.

Второто полувреме отстъпваше на първото, като ситуациите бяха по-малко за сметка на битката за всяка топка и единоборствата. Вратарят Марин Орлинов избави отбора си от втори гол още при започване на полувремето, когато Симеон Вешев изкочи на отлична позиция и стреля. Милен Танчев опита да изненада стражът малко по-късно, само че не сполучи. В 53-та минута Георги Георгиев се регистрира с нов удар, само че Илия Николов се оправи. Пак Георгиев, който бе много деятелен в офанзивата на гостите, малко по-късно стреля в навън. Шанс за гол се откри пред Веселин Марчев, който нахлу на скорост по фланга, по-късно надигра бранител и стреля по диагонал, само че вратарят се оправи. В края на мача гостите се пробваха да упражнят напън, само че голово състояние се откри пред тяхната врата. Георги Иванов засече центриране от корнер, само че още веднъж не бе прецизен. Все отново гостите стигнаха до две разбърквания в последните минути, само че ударите на Морено Вушкович и Борис Иванов не бяха точни.

Така Марица записа заслужена победа, показвайки по-добра игра. Този триумф е и много значим за пловдивският отбор, защото му предстоят две поредни сложни гостувания – на Дунав в Русе и на Етър във Велико Търново. Срещите са надлежно на 30 юли и на 6 август.

Марица: Илия Николов, Мартин Газиев, Илиян Йорданов, Георги Иванов, Димитър Аврамов, Симеон Вешев (Айкут Янъков), Станислав Маламов (Веселин Марчев), Христиан Димитров (Милен Танчев), Радослав Апостолов, Валери Домовчийски (Станимир Димитров), Петър Атанасов (Стефан Попов)

Литекс: Марин Орлинов, Георги Радев, Слави Косов, Борис Иванов, Петър Чалъков (Мартин Вълчинов), Никола Георгиев (Иван Пенев), Илиян Капитанов, Евгени Игнатов (Морено Вушкович), Георги Георгиев (Иван Аврамов), Анте Матич (Петър Петров), Благовест Данчев
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР