Марица (Пловдив) започна защитата си на трофея от женската волейболна

...
Марица (Пловдив) започна защитата си на трофея от женската волейболна
Коментари Харесай

Марица пое към полуфиналите за Купа България

Марица (Пловдив) стартира отбраната си на трофея от женската волейболна Купа България с безапелационна победа с 3:0 (25:14, 25:12, 25:16) над Славия (София) в един днешните четвъртфинали. Настоящите носителки си осигуриха присъединяване в полуфиналите след 60 минути игра в пловдивската зала Сила в съботния следобяд.

По чоп " жълто-сините " ще бъдат домакини и на полуфиналния си дуел на 25 януари. Те ще се изправят против ЦСКА (София), които в различен четвъртфинал през днешния ден надиграха гостуващия Берое (Стара Загора) с 3:0 (25:9, 25:12, 25:18). Големият край е на 28 януари в Бургас.

Водени от своя диагонал Силвана Чаушева в офанзива, пловдивчанки бързо постановиха превъзходство в първия гейм. Влязлата от ъгъла Ива Дудова донесе геймбол на Марица с елегантен ас, а две разигравания по-късно другата 15-годишна волейболистка в състава на Борислав Крачанов - Елена Коларова, нападна сполучливо за 25:14. В началото на втората част гостенките от Славия надигнаха глава и съумяха да поведат с 5:3, само че Марица натисна със сервис и реализира цели пет аса в гейма. А когато софиянки успяваха да нападат настоятелно, водената от либерото Мила Пашкулева отбрана на Жълто-сините беше на мястото си. Отлична серия от шест точки с Добрина Христоскова на началния удар приключи с офанзива на Виктория Коева за 25:12. Марица влезе мощно в третия гейм и съумя да поведе със 7:1 след седем следващи точки. Въпреки че Славия усъвършенства играта си в нахлуване, а острието им Ирена Мишонова направи два аса, с които балансира двата аса на Кристина Гунчева в гейма, гостенките по този начин и не съумяха да се върнат в мача, а Христоскова заби победната точка на пловдивчанки за 25:16.

Топреализатор на срещата стана Силвана Чаушева с 15 точки за шампионките, следвана от Ирена Мишонова с 14 за Славия. Центърът Дима Ушева впечатли с три точкови блокади и два аса за общо 12 точки в мача.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР