Марица (Пловдив) постигна ценна победа при гостуването си на Борислав

...
Марица (Пловдив) постигна ценна победа при гостуването си на Борислав
Коментари Харесай

Марица взе дербито на кръга на Югоизток

Марица (Пловдив) реализира скъпа победа при гостуването си на Борислав (Първомай) на градския стадион в Първомай. Срещата бе посочена за най-интересната от програмата на 7-мия кръг в Трета лига – Югоизточна група. “Жълто-сините” надиграха своя съперник и стигна справедливо до триумфа, а дуелът бе нервозен.

Организацията на срещата не бе на изключително положително равнище и се постановяваше футболистите на двата тима да гонят и търсят топката, когато тя напуснеше игралното поле. През първата част момчетата, водени от треньора Борислав Караматев, владееха повече топката и играха офанзивно, а домакините се защитаваха добре. При една тяхна офанзива основният рефер Иванов отсъди дузпа. След рикошет бранител на Марица посегна с крайник да избие топката, само че удари и състезател на домакините, оповестява формалната " Facebook " страница на пловдивчани. Илия Николов с опитност избави удара от бялата точка.

В ответната офанзива футболист на първомайския отбор посрещна топката с ръка в наказателното си поле само че Иванов не отсъди нищо. Гостите от Пловдив имаха десетина удара през първото полувреме по посока вратата на Първомай, само че по този начин и не се стигна до гол и резултатът се резервира 0:0. Втората част не се различаваше от първата. Марица владееше повече топката и бе по-офанзивният отбор. В 57-ата минута Тодор Тимонов центрира от корнер и Николай Димитров с глава откри резултата в интерес на “жълто-сините”.

След гола домакините се пробваха да трансформират статуквото, само че не стигнаха до съществени голови положения. Голът обаче ги изнерви и те заиграха много жестоко. На няколко пъти Йордан Пейчинов и други играчи на пловдивчани бяха подложени на просташки изяви от страна на домакините. Играта се накъса и изнерви. След гола публиката също не се държа на равнище.

В последна сметка резултатът се резервира макар огромното продължение и Марица справедливо завоюва, като още веднъж не позволи гол към този момент в седми следващ турнирен мач. Марица заема втората позиция в класирането със 17 точки, на точка зад Нефтохимик. Следващата седмица Марица приема точно водача във краткотрайното класиране “Нефтохимик” в супер дербито от 8-ия кръг. Срещата е 29 септември, събота, от 17 часа, на стадион “Марица” в Пловдив. Югоизточна Трета лига 7 кръг, събота 22 септември  Борислав 2009 (Първомай) 0:1краен резулат  Марица (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР