Марица Пловдив постигна изключително ценен успех в борбата им за

...
Марица Пловдив постигна изключително ценен успех в борбата им за
Коментари Харесай

Марица надви драматично Беласица

Марица Пловдив реализира извънредно скъп триумф в битката им за efbet Лига, откакто „ пиратите “ съкрушиха с 1:0 Беласица Петрич в мач от 31-ия кръг на Втора лига. Единственият гол в срещата падна в края на мача, когато Радослав Апостолов откри резултата след дузпа и донесе трите точки на Маричката.

Победата направи по този начин, че Марица към този момент е шести с 47 точки, колкото има и петият Спортист Своге. Пред тях обаче са двата дубъла на ЦСКА 1948 и Лудогорец, които няма по какъв начин да се класират за първото равнище на родния футбол.

В шестата минута Симеон Вешев беше в отлична позиция и получи пас вдясно на наказателното поле. Последва удар, само че стражът на Бела - Кирил Георгиев, реагира чудесно и отрази удара. При последвалото нахлуване Аспарух Шамкалов можеше да обстрелва вратата на " пиратите ", само че защитник на Марица работи доста добре и предотврати шанса.

В 27-ата пък Валери Домовичийски проби отдясно в наказателното поле на Беласица и насочи удар. Динчо Йовчев опита да блокира шута, само че несполучливо, след което се наложи на Кирил Георгиев да се намесва. Второто полувреме стартира с отличен удар от фал на Симеон Вешев, само че вратарят на петричани отрази в корнер. След него пък се получи безредие в наказателното поле на Беласица, само че не се случи нищо значимо пред вратата на Георгиев.

В хода на втората част пловдивският отбор беше надалеч по-деен по отношение на своя противник, само че по този начин и не стигаше до гол във вратата на Беласица. В 78-ата домакините имаха искания за дузпа заради игра с ръка в наказателното поле на отбора от Петрич, само че реферът не уточни бялата точка.

В добавеното време на срещата Валетнин Костов направи нарушаване в наказателното поле, откакто имаше игра с ръка в наказателното поле на Беласица. Заради това Костов получи втори жълт картон и беше изпъден. Зад топката застана Апостолов, който шутира в десния ъгъл, а вратарят на Беласица отрази, само че топката срещна гредата и влетя във вратата му - 1:0 за Марица.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР