Марица (Пловдив) победи Дунав в Русе с 5:3 след изпълниния

...
Марица (Пловдив) победи Дунав в Русе с 5:3 след изпълниния
Коментари Харесай

Марица Пд отстрани Дунав Русе за Купата на България след драма с дузпи

Марица (Пловдив) победи Дунав в Русе с 5:3 след изпълниния на дузпи в мач от втория прелиминарен кръг на шампионата за Купата на България. 90-те минути приключиха 1:1, а продълженията не трансформираха този резултат. При дузпите воин за пловдивчани беше вратарят им Илия Николов, който избави два удара на русенски футболисти и самичък осъществя победната дузпа за своя отбор.

Същински екшън и първокласен футбол следиха феновете. Мачът стартира равностойно. В 17-ата минута пробив по фланга на пловдивчани продължи с центриране и влизащия на скорост в наказателното поле Мариян Тонев насочи с крайник топката в мрежата – 0:1. Съперникът реагира мигновено и последователно наложи териториален превес. В 22-ата минута Кристиан Тасков организира независим пробив, който бе спрян от защитник в наказателното поле. На русенският нападател дълго време бе оказвана здравна помощ. Съотборниците му желаеха дузпа, само че варненският рефер Мартин Великов не почете претенциите им.

Десетина минути по-късно футболист на Марица стреля рисково от границата на наказателното поле, а Винченцо Ангелов мазета топката в гредата. От същата отдалеченост Йордан Димитров шутира, само че се размина на сантиметри от задачата. До почивката най-чистото голово състояние за " драконите " беше в 41-ата минута, когато след удар Илия Николов отрази, последва добавка на Преслав Петков, само че защитник на Марица мазета в корнер. Четвърт час след началото на втората част влезлият като запаса Джан Хасан центрира и Йордан Димитров с глава възвърне равенството.

Селекцията на Николай Димитров опита да наложи напън, само че до чисто голово състояние не стигна. Противникът пък пропиля две стопроцентови. Първо в 76-ата минута Йордан Димитров излезе самичък против вратаря, само че насочи топката в тялото му. Друга запаса Дани Бонев пропусна да донесе успеха на своите в 86-ата минута, когато стреля от дузпата в Илия Николов след пробив и пас на Джан Хасан. Отново Бонев можеше да реши мача преди дузпите, само че след удара му от десетина метра, Николов мазета с крайник в корнер в 103-ата минута. Това беше и единствена голова опция в продълженията. Плодвивчани първи изпълняваха от бялата точка. Те вкараха четири пъти, а съперникът единствено два.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР