Марица (Пловдив) направи първата си тренировка в зала Видовисково-Спортова в

...
Марица (Пловдив) направи първата си тренировка в зала Видовисково-Спортова в
Коментари Харесай

Пълна зала в Кошалин очакват в Хемик за мача с Марица

Марица (Пловдив) направи първата си подготовка в зала Видовисково-Спортова в полския град Кошалин, където в утрешната сряда вечер излиза против Хемик (Полице) за първото си посещение в Група С от волейболната Шампионска лига.

Българските шампионки, в състав от 14 състезателки, дойдоха в Кошалин и се настаниха в хотел Верде късно нощес след полети от София до Гданск с прекачване във Варшава и още към три часа с рейс до крайната си дестинация. Тази заран девойките на Иван Петков организираха занятие с физически извършения в хотела и разучаваха противника на видео.

Пълноценната им публична подготовка на терена, на който ще се организира утрешният дуел, стартира в 18:30 локално време, незабавно след заниманието на волейболистките на Хемик.

Двубоят в зала Видовисково-Спортова на 24 януари е с начален час 19:00 б.в., като Жълто-сините се надяват в него да реализират и първата си победа в групата, макар че най-малко на доктрина тимът на Хемик е любимец в мача. Полските шампионки към този момент имат един триумф като посетители на сръбския Визура (Рума) с 3:0, след което отстъпиха пред съветския Динамо Казань (Казан) с 0:3 в Кошалин.

През предните четири сезона Хемик е съвсем безспорен доминант в женския волейбол на Полша. Тимът от Полице е неизменим първенец от 2014 година насам. През същия интервал три пъти е печелил националната купа и два пъти – Суперкупата на Полша. За четвърти следващ сезон Хемик играе в груповата фаза на Шампионската лига, като при първите си две участия съумява да премине напред в конкуренцията измежду тринадесетте най-хубави континента. През 2015 година даже приключва на четвърто място, откакто посреща финалната четворка като хазаин в Шчечин. С 13 победи и 36 точки от 14 изиграни мача, сега Хемик се намира на второ място в полската лига, изоставайки на една точка от водача ЛКС Комерскон (Лодз).

Макар и единствено с 12 състезателки с картотека за Шампионската лига, в селекцията на Хемик попадат няколко извънредно мощни волейболистки от международна класа. Освен двете полски националки, взели присъединяване в последното Европейско състезание през есента на 2017 година – Малвина Смажек и Александра Кжос, в състава на Хемик блестят имената на три европейски шампионки от Евроволей 2017 с тима на Сърбия – Стефана Велькович, Сладжана Миркович и Бянка Буша, както и на българската националка Страшимира Симеонова. В състава на треньора Якуб Глушак има още една чужденка – американката Александра Холстън, досегашна съотборничка на Шайна Джоусеф в тима на Флорида Гейтърс (Гейнсвил, САЩ).

За своите почитатели полският клуб пуска безвъзмездни рейсове от Полице до Шчечин. Двата града се намират на към 180 километра един от различен. Домакините се похвалиха, че при цени на билетите от 7 до 17 лв. всички билети за мача през днешния ден към този момент са се разпродали дефинитивно, което значи, че към 3000 фена ще изпълнят трибуните за дуела.

#Maritza players doing some stretching at the Verde Hotel in Koszalin before tomorrow's #volleyball Champions League game at Chemik Police#CLVolleyW @CEVolleyballCL @KPSChemikPolice pic.twitter.com/XhZjZp9weL
— Maritza Plovdiv VC (@volleymaritza) January 23, 2018
Освен по българския канал Diema Sport 2 HD и интернет малкия екран LAOLA1.tv, срещата Хемик – Марица ще се излъчва директно и по полската Polsat Sport.

Първи арбитър на мача ще бъде азерът Гайдар Алийев, а втори – германката Забине Вите. Делегат на ЦЕВ е белгиецът Йохан Каленс.

Tomorrow's Champions League game between Chemik Police and #Maritza Plovdiv live on Diema Sport 2 HD and https://t.co/gdWI4BSiiThttps://t.co/xHnzwh7Foh#CLVolleyW #volleyball @KPSChemikPolice @CEVolleyballCL @LAOLA1tv pic.twitter.com/ZkXDcFVvnK
— Maritza Plovdiv VC (@volleymaritza) January 23, 2018 Шампионска лига 2018 – стратегия, резултати, класиране
Пряко онлайн предаване
Резултат онлайн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР