Марица Пд тръгна със загуба в групите на Шампионската лига.

...
Марица Пд тръгна със загуба в групите на Шампионската лига.
Коментари Харесай

Марица тръгна със загуба в Шампионската лига

Марица Пд потегли със загуба в групите на Шампионската лига. На старта българките паднаха от домакина РК Кан с 1:3 гейма (-24, 18, -7, -19). В зала " Пале де Виктоар " по трибуните имаше и доста наличие на български почитатели, а общо феновете бяха 800.

Още от началото на мача двата тима се впуснаха в люта борба за всяка точка, която продължи до края на първата част. В нито един миг разликата не надвиши две точки за коя да е от двете страни. В последна сметка решаващи в равностойния гейм се оказаха непредизвиканите неточности. Марица съумя да избави два геймбола за Кан, само че при третия с неточност в офанзива на другояче чудесно играещата Алекзандра Холстън подариха частта на съперника при 26:24. Във втория гейм българките съумяха да вземат преимущество с 8:4 и макар че позволиха равнене при 10:10 за миг, те бързо възвърнаха преднината си. Жана Тодорова правеше чудеса от смелост в отбрана, блокадата също проработи чудесно, донасяйки цели шест точки за безапелационното 25:18.

Домакините съумяха да поведат с три точки при започване на третия гейм. Пловдивчанки удържаха до 8:7 и някъде там изгубиха нишката на гейма. Мира Тодорова бе на 100% в офанзива и след феноменална серия от сервиси на сръбкинята Лиляна Ранкович, Кан означи 17 следващи точки към пагубното за Марица 25:7. Въпреки влизането на Кремена Каменова в игра за началото на четвъртия гейм, гостенките не съумяха да се съвземат от тежкия удар. Френските шампионки още веднъж постановиха превъзходство с преимущество на обсада, а Тодорова продължи да тормози тима на някогашния си клуб с мощните си офанзиви за крайния триумф на своя отбор с 25:19.

Топреализатор на мача с 20 точки стана украинката Надя Кодола, която бе оповестена и за Най-полезен състезател на мача. При феноменална успеваемост от 81% в нахлуване, Тодорова добави 18 т. за победителките. Най-резултатни за Марица бяха Десислава Николова с 14 т. и Алекзандра Холстън с 12.

В другия мач от група Е в четвъртък Динамо Москва посреща Уралочка-НТМК Екатеринбург. Във втория кръг Марица посреща Динамо в сряда 18.30 в зала " Колодрума "

" Тежка загуба, като се има поради, че загубихме третия гейм на седем точки. Въпреки всичко първият гейм беше доста оспорван и в случай че го бяхме завоюва, мачът щеше да се развие по напълно различен метод. Успяхме да спечелим елементарно втория гейм. В третия се получи огромна дупка. В едно разпореждане загубихме ужасно доста точки и не успяхме да се върнем в играта. Трябваше да сме малко по-агресивни в офанзива. Имаме доста добър индикатор при блокадите 12 за нас против 5 за тях. Естествено с този индикатор можехме да излезем напред, в случай че бяхме атакували малко по-агресивно. Учим се в Шампионска лига ", съобщи треньорът на Марица Владимир Орлов.

" За мен този мач беше доста специфичен. Наистина положихме много огромни старания, с цел да успеем да спечелим мача. Отборът на Марица игра отлично и ги приветствам. Да, чакам и мача в Пловдив. Със сигурност ще има огромна борба и ще ни е много по-трудно ", сподели Тодорова. Тя е артикул точно на школата на Марица, само че от 2013 година играе зад граница.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР