Марица започна втория полусезон в Националната волейболна лига с победа

...
Марица започна втория полусезон в Националната волейболна лига с победа
Коментари Харесай

Марица продължи победния си ход в НВЛ

Марица стартира втория полусезон в Националната волейболна лига с победа и остана непобеден към този момент седем мача от началото на шампионата.

В среща от осмия кръг шампионките се постановиха над гостуващия Берое Стара Загора с 3:1 (25:22, 23:25, 25:20, 25:18) след 104 минути игра пред близо 300 фенове в зала Пловдивски университет.

След мъчно начало на първия гейм, при което Берое поведе с 14:11, Марица до второто техническо спиране съумя да обърне резултата. Геймът обаче продължи да бъде равносилен съвсем до края, когато сполучливите блокади на домакините направиха разликата за 25:22. Старозагорки постановиха превъзходство през първата половина на втория гейм и дръпнаха със солидно 16:7 преди пловдивчанки да се разсънят и да подгонят изравняването. Постигнаха го при 21:21, само че след това още веднъж изостанаха с две точки. При втория геймбол, сервис в мрежата донесе триумфа на Берое с 25:23.

Трудностите за жълто-сините продължиха и в третата част, в която зелено-белите влязоха с мощно 5:0. На два пъти Марица настигаше съперника в резултата преди най-сетне да излезе напред при 16:15. И като догонващи в резултата, гостенките не се предадоха елементарно, само че още веднъж блокадата на Марица беше на равнище и докара до краен триумф в гейма с 25:20. В идната част към този момент надмощието бе напълно на страната на пловдивчанки. Нася Димитрова продължи да демонстрира класата си на терена, като в този гейм тя бе стопроцентова в офанзива и способства общо шест точки за крайното 25:18, с което девойките на Иван Петков се поздравиха с успеха.

Топреализатор на мача стана Нася Димитрова с 20 точки, сред които три аса и четири блокади. Симона Димитрова добави 15 за победителките. Виктория Григорова, както и волейболистките на Берое Цветелина Заркова и Гергана Петрова направиха по 12 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР