Марица записа поражение в първия си мач от тазгодишното издание

...
Марица записа поражение в първия си мач от тазгодишното издание
Коментари Харесай

Марица стартира със загуба в Шампионската лига

Марица записа проваляне в първия си мач от тазгодишното издание на волейболната Шампионска лига.

Пловдивчанки отстъпиха като посетители на френския Безие с 0:3 (17:25, 12:25, 20:25) в първия си мач от Група А на шампионата, игран довечера пред към 700 фенове в Двореца на спорта в средиземноморския курорт Агд.

В идващия кръг Марица е хазаин на сегашния европейски клубен първенец - турският гранд Вакъфбанк (Истанбул). Срещата е чак на 20 декември (четвъртък) от 18:00 часа в Пловдив.

В първия гейм изневери най-много посрещането на българките, до момента в който френският отбор показва доста всеотдайна и ефикасна игра на отбрана. Във втората част Марица удържа натиска на противника единствено до 8:8. След това пристигнаха многото непредизвикани неточности, които помогнаха на Безие да се отприщи за разгромното 25:12.

Опитите на треньора Иван Петков да откри схемата, която да се оправи по-ефикасно с мъчно преодолимата противниковата отбрана, се оказаха несполучливи и в третия гейм. С помощта на четири аса, Безие още веднъж наложи превъзходство и стигна до осем мачбола.

Най-резултатна за Марица бе Таня Петкова със скромните 6 точки, а по 5 точки прибавиха канадската блокировачка Дженифър Крос и американката Александра Холстън.

За отбора на Безие американката Джаниза Джонсън и Малина Терел се регистрираха с 14 и 13 точки за успеха.

 Марица с безапелационен триумф в дербито с Берое
Марица с безапелационен триумф в дербито с Берое

25:21, 25:19, 25:9 за шампионките
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР