Марит Бьорген се превърна в спортиста с най-много спечелени медали

...
Марит Бьорген се превърна в спортиста с най-много спечелени медали
Коментари Харесай

Марит Бьорген влезе в историята на Зимните олимпийски игри

Марит Бьорген се трансформира в спортиста с най-вече извоювани медали от Зимни олимпийски игри, като в сбирката си към този момент има цели 14 оценки (7 златни, 4 сребърни и 3 бронзови). Норвежката състезателка в ски бягането реализира този връх след завоюването на бронзовия орден в отборния спринт свободен жанр.

39-годишната Бьорген и нейната сънародничка Майкен Касперсен Фала останаха трети, на 2.97 сек от златните медалисти Джесика Дигинс и Кикан Рандал (САЩ), а пред тях финишира и щафетата на Швеция, който е в състав Шарлота Кала и Стина Нилсон. За Съединени американски щати това е и първа купа в дисциплинираност от ски бягането от олимпийски игри.

Марит Бьорген заема третото място в класацията на най-успешните спортисти от Зимни олимпийски игри, защото статистиката се образува въз основата на брой извоювани златни оценки.

Пред нея са други двама норвежци - легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален и ски бегача - Бьорн Дели. Бьорген ще може да се изкачи и до първото място във безконечната класация на най-титулуваните олимпийски състезатели още на Игрите в Пьонгчанг. В неделя норвежката ще взе участие в надпреварата на 30 км свободен жанр, където ще е в гонене на осмото си златно отличие от олимпийски игри.

1. Оле Е йн а p Бь о pнд а л е н ( Норве гия, би а тл о н) - 1998-2014 - 13 м е д а л а (8 зл а тни, 4 cp е бъpни и 1 бp о нз о в)

2. Бь о pн Д е ли ( Норве гия, c ки -бяг а н е ) - 1992-1998 - 12 (8, 4, 0)

3. Ма pит Бь о е н ( Норвегия , c к и-бяг а н е ) 2002-2018 - 14 (7, 4, 3)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР