Марион Котияр, Жулиет Бинош, Изабел Юпер и други актриси и

...
Марион Котияр, Жулиет Бинош, Изабел Юпер и други актриси и
Коментари Харесай

Френски киноактриси режат косите си, солидарни с жените в Иран

Марион Котияр, Жулиет Бинош, Изабел Юпер и други актриси и певици от Франция демонстрираха своята  поддръжка за народа на Иран на фона на всеобщите митинги след гибелта на Махса Амини.

Шведската евродепутатка Абир ал Сахани също отряза от косата си в символ на взаимност с дамите в Иран. Тя направи това по време на тирада в Европейския парламент в Страсбург.
 Протестът - послания в фотоси 6 окт 2022 | Протестът под прозорците на президентството в сряда вечерта мина под надпис „ Да на Украйна! Не на Радев “....
" Докато Иран не стане свободен, нашият яд ще бъде по-силен от потисниците. Докато иранките не станат свободни, ще бъдем до вас ", сподели Сахани, която е родена в Ирак. После взе ножица и отряза от косата си, заявявайки на кюрдски " жена, живот, независимост ".

 

Във видео, споделено в акаунта   в Instagram, актрисата Жулиет Бинош отрязва косата си,  до момента в който споделя: „ За независимост! “. Използвайки хаштага, Мариот Котияр и Изабел Юпер вършат същото.

Текстът към обявата гласи: „ След гибелта на Махса, която настъпи на 16 септември, иранският народ, дамите отпред, стачкува с риск за живота си. Този народ се надява единствено на достъп до най-важните свободи. дамите, тези мъже, търсят нашата поддръжка. Тяхната храброст и достолепие ни принуждават ".
               

 

„ Невъзможно е да не се осъжда още веднъж и още веднъж тази ужасна принуда “, продължава обявата. „ Смъртните случаи и смъртните случаи към този момент се броят с десетки, в това число деца. Арестите единствено ще усилят броя на пандизчиите, които към този момент са нелегално държани и прекомерно постоянно измъчвани. "

Видеото идва, откакто повече от 1000 работещи експерти от света на френското кино подписаха отворено писмо, оповестено във вторник, призовавайки всеки, който е " шокиран " от убийството на Амини, да " поддържа протестиращитесилно и ясно ". В писмото те приканват за преустановяване на " непоносимата насила ", с която се сблъскват дамите в Иран. Носителят на Оскар, ирански режисьор Асгар Фархади, също се изказа призовавайки за взаимност на филмовия фестивал в Цюрих.

Жените не престават да подстригват косите си обществено и да смъкват забрадките си по време на продължаващите демонстрации, които доведоха до гибелта на минимум 92 протестиращи от полицията. Протести има и в чужбина - от Лос Анджелис до Торонто и даже Сидни, Австралия, до момента в който хората упорстват за смяна и завършек на бруталната теокрация в Иран.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР