Марио Сучев изпревари с 1 точка участника на Олимпийски игри

...
Марио Сучев изпревари с 1 точка участника на Олимпийски игри
Коментари Харесай

Близо 500 души участваха в ДЗИ Вело 2019, любител показа смисъла да се даряват стволови клетки

Марио Сучев изпревари с 1 точка участника на Олимпийски игри Радослав Константинов за огромната купа в категория Елит при мъжете

Близо 500 души взеха присъединяване в трите тура от огромното колоездачно събитие „ ДЗИ Вело 2019 “. В Русе бяха излъчени освен спечелилите от надпреварите за Купа Русе, само че и първенците в другите категории в генералното класиране след Купа Габрово и Купа Варна.

Финалното съревнование в категория „ Елит “ при мъжете се оказа решаващо за установяване на носителя на Купа „ ДЗИ Вело 2019 “. Шампион стана Марио Сучев от КК „ Драг “, който в Русе приключи пред Венцислав Венков („ Мартиг “) и Радослав Константинов („ Черноморец “). Победата на Марио Сучев и третото мястото на участника на Олимпийските игри в Атина Константинов разреши на представителя на КК „ Драг “ да изпревари Радослав в генералното класиране единствено с 1 точка, откакто Константинов имаше преднина от 3 т. след надпреварите в Габрово и Варна. Трети в крайното класиране се класира Ясен Александров КК „ Варна “.

При юношите старша възраст в Русе завоюва Петър Димитров („ Несебър “) пред Йордан Петров („ Сините Камъни “) и Любомир Илчев („ Варна “). Второто място бе задоволително на Петров да приключи с точка задатък пред Димитров на върха за огромната купа, а Илчов приключи трети. При юношите младша възраст Мартин Маринов („ Янтра-Исполин “) се възползва от отсъствието на спечелилия в Габрово и Варна Габриел Грозев („ Верея “), с цел да завоюва и в Русе, и да го изпревари в генералното класиране. Втори в Русе приключи Иван Бонев („ Сините Камъни “) пред Христомир Дончев („ Лястовица 1905 “). В конкуренцията за огромната купа Маринов завоюва пред Бонев и Грозев.
 При момчетата старша възраст първенец след трите старта стана Радостин Златев („ Верея “) пред Тома Зафиров („ Несебър “) и Дениз Ахмед („ Сините Камъни “). При момчетата младша възраст отличник в генералното класиране стана Никола Добрев („ Варна “), изпреварил с точка Николай Гълъбов („ Несебър “). Трети е Светозар Иванов („ Янтра-Исполин “).

За награждаването във финалното съревнование в Русе дойдоха Коста Чолаков, основен изпълнителен шеф на ДЗИ и Диана Стойнова, основен търговски шеф на компанията. Те, дружно с районния управител на ДЗИ за Русе Силвия Няголова, връчиха купите и медалите на призьорите при експерти и фенове. Десетки фенове на колоезденето се възползваха и в Русе от опцията да се включат в обособена конкуренция по трасето за експертите и да се забавляват, спортувайки.

Сред присъединилите се фенове бе и Димитър Михайлов от организацията „ Ракът е диагноза, а не присъда “, който се забавлява и спортува, насочвайки вниманието към смисъла хората да подаряват кръвотворни стволови кафези. 29-годишният Димитър се разболява, когато е на 23, от b-лимфобластна левкемия. Лекува се напълно в България – първо във Варна, а след това и в София, където му вършат и трансплантацията на стволови кафези през май 2014 година Над 5 година от трансплантацията е в доста положително здравословно положение. Учител е по физическо образование. В същото време взе участие и в маратони. Включи се и в любителския старт на „ ДЗИ Вело 2019 “ в Русе и още веднъж сподели и духа си, и вярата в българските доктори, и смисъла от даряване на стволови кафези.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР