Маринов, около когото още витаят съмнения, че е работил с

...
Маринов, около когото още витаят съмнения, че е работил с
Коментари Харесай

Власт и морал: Бившите МВР-министри не се разкайват за насилието, плашат със съд

Маринов, към който още витаят подозрения, че е работил с висаджийския необут Мето Илиенски, твърди: „ Никога и по никакъв мотив през цялата си кариера на служител на реда не съм укривал данни за осъществено закононарушение. Народни представители и лица, които настояват, че съм укривал данни за закононарушения в качеството ми на вътрешен министър, ще би трябвало да потвърдят тези свои изказвания пред българския съд. Призовавам публикуваните в петък от краткотрайната парламентарна комисия видео фрагменти да не бъдат употребявани за нагнетяване на политическо напрежение и ненавист в българското общество “.

Очаквали ли сме друго?

Няма осъзнаване.

Няма разкайване.

Няма опрощение.

Няма позор.

Няма оставка от Народното събрание.

Няма честен катарзис.

Но има отричане и закани.

Питаме се: в какво семейство е възпитаван този човек? В каква среда е израснал? Къде и на какво е обучаван? Какви полезности изповядва?

Проф. Чезари Ломброзо, същински ценител на човешките тъмни страни задава един значим въпрос: Възможно ли е човек да изгуби разум в името на властта в директния смисъл? Да извърши закононарушение? Очевиден ли е отговорът? Огледайте редичките на ръководещите – той, отговорът, е там “.

Огледахме се и видяхме тези фрагменти от оставката на Маринов, която Борисов му изиска, тъй като имало подозрения, че е обвързван с Движение за права и свободи и Пеевски. Маха го от министър с този мотив, само че го издига за народен представител. Това се споделя тактичност на морала. Всъщност го махна, с цел да се заличат следите за полицейското принуждение.

Мариновци, христовци, гешевци и борисовци не четат Ломброзо. Те са почитатели на Феликс Едмундович, който им е завещал „ великата “ мисъл: Ако към момента не сте в пандиза, това не е ваша заслуга, а наш пропуск.

Докато не получат заслуженото, ще ни спукват от пердах, ще ни влачат по арестите и ще ни упрекват, че желаеме да разрушаваме страната и кроим преврати. Те това могат.

Въпросът е ние какво можем и за какво поносим.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР