Мариника Чернева е избрана за зам.-председател на Върховния административен съд

...
Мариника Чернева е избрана за зам.-председател на Върховния административен съд
Коментари Харесай

ВСС избра Мариника Чернева за нов зам.-председател на ВАС

Мариника Чернева е определена за зам.-председател на Върховния административен съд на съвещание на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

Съдия Чернева е препоръчана за поста от новия ръководител на Върховен административен съд Георги Чолаков , а кандидатурата й е подкрепена на Пленум на съдиите на Върховен административен съд, извършен на 1-ви февруари. Новият зам.-председател на Върховен административен съд ще оглави Първа гилдия на съда, в която влизат първо, трето, четвърто и осмо отделения.

Чернева е арбитър с над 28 години стаж , от които близо 14 години - във Върховен административен съд, над 5 години - в Софийки градски съд и над 7 години - в Софийски областен съд.

С 13 гласа " за " и един " срещу " е признато настояването на ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков да се отдръпна настояването на държавното управление по т. 6 от Решение № 632/20.10.2017 година на Министерски съвет за обезпечаване на специалисти по Програмата на Европейския съюз за поддръжка на структурни промени за подготовка на функционален разбор на Върховния административен съд и на системата на административните съдилища.

Пленумът на Върховен административен съд и общите събрания на 28-те административни съдилища се афишират против решението на Министерски съвет за възлагане на външни специалисти да изготвят функционален разбор на системата на административното правосъдие у нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР