Маринела Арабаджиева е с опасност за живота, съобщават от 24

...
Маринела Арабаджиева е с опасност за живота, съобщават от 24
Коментари Харесай

Маринела Арабаджиева е с опасност за живота

Маринела Арабаджиева е с заплаха за живота, оповестяват от " 24 часа ",

От екипа на бизнес дамата са показали, че измежду здравословните й проблеми са животозастрашаваща хипертония втора степен, прекъсване на моторните функционалности на жизненоважни органи, както и неведнъж колабиране.

В свое публично мнение от болничното заведение на пандиза оповестяват, че поради сериозното положение на Арабаджиева не могат да положат нужните за нея грижи. Експертните лица също удостоверяват, че тя е с действителна заплаха за живота.

В края на юли наблюдаващият прокурор е разпоредил Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница " Лозенец ". Тя обаче е отказала в собственоръчно написана декларация с претекста, че при предходния й престой в болница е била третирана унизително - непрекъснато е била вързана с белезници за леглото и е попречило на естественото й лекуване.

Припомняме, на 18 септември Маринела Арабаджиева беше освободена под домакински арест с решение на Специализирания углавен съд. Ден по-късно Спецпрокуратурата стачкува изменението на мярката.

На 30 май Арабаджиева беше екстрадирана у нас от Испания. Веднага след идването й в София й бяха повдигнати обвинявания. На извършения разпит тя отхвърли да дава пояснения.

В началото на месеца под ескорт беше върнат и брачният партньор ѝ Ветко Арабаджиев.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група и пране на пари.

Двамата бяха арестувани в Испания, където по-късно стана ясно, че са се укривали в къщата на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар, наоколо до Барселона.

По делото е упрекнат и дребният им наследник Вълчо, който наскоро излезе от ареста против половин милион лв. гаранция.

На 13 март стана ясно, че семейство Арабаджиеви не желаят непринудено да бъдат върнати в България, откакто Националният съд в Мадрид разгласи, че ги оставя за непрекъснато в ареста.

Ветко и Маринела бяха пуснати за търсене от Интерпол с алена бюлетина на 19 декември 2018 година Те се търсят и с Европейска заповед за арест (ЕЗА).

На 31 август бе осъществена профилирана акция в офисите на хотел " Маринела " в София и хотел " Марица " в Пловдив, които са благосъстоятелност на Арабаджиеви. Тогава бяха открити над 10 милиона лв. кеш, а както се изрази зам.-главният прокурор Иван Гешев, парите излизали от всякъде - от куфари, касетки. За преброяването на парите се наложи да бъде употребена броячна машина от Българска народна банка. По-късно беше арестуван и синът на Арабаджиеви - Вълчо, който е с мярка за неотклонение непрекъснат арест. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР