Маринела Арабаджиева да смени затворническата болница с домашен арест, разпореди

...
Маринела Арабаджиева да смени затворническата болница с домашен арест, разпореди
Коментари Харесай

Съдът пусна Арабаджиеви под домашен арест

Маринела Арабаджиева да смени затворническата болница с домакински арест, разпореди през днешния ден профилираният съд в София. Същата мярка за неотклонение е наложена и на брачна половинка й Ветко, който до неотдавна бе под полицейска защита в частна болница.

Хотелиерите са подсъдими по дело за присъединяване в незаконна група, пране на пари и данъчни закононарушения. Те обаче няма да се приберат у дома, а ще останат с мярка " задържане под стража " още седмица, до момента в който не се произнесе и по-горната инстанция - апелативният профилиран съд, написа 24 часа.

Междувременно в Испания е пратена нова европейска заповед за арест (ЕЗА), обвързвана с делото против хотелиерите. Тя е с дата 24 април 2020 година и в нея са отразени всички обвинявания, по които съпрузите към този момент са дадени на съд. По-рано юристите им твърдяха, че при изгонването на Арабаджиеви управляващите в Испания не са дали единодушие двамата да бъдат съдени за данъчни закононарушения. Специализираният съд в София спря делото и прати питане до Мадрид.

Отговор още няма, само че делото в това време бе обновено. Получено бе единствено електронно писмо от чиновник към Европол, че Вълчо (Ветко) Арабаджиев е предаден на България единствено по 2 обвинявания - за присъединяване в незаконна група и за пране на пари.

Досега профилираният съд в София на два пъти пусна под домакински арест Маринела Арабаджиева, само че решенията бяха анулирани от апелативния съд. Дали и този път ще се случи същото, ще стане ясно идния четвъртък. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР