Марин льо Пен ще се яви на третите си поредни

...
Марин льо Пен ще се яви на третите си поредни
Коментари Харесай

Снимката с Путин, която Марин льо Пен не иска Франция да вижда

Марин льо Пен ще се яви на третите си следващи президентски избори във Франция като лице на крайната консервативна десница. Кампанията й обаче потегли с гаф, който единствено подсказва какъв брой огромни проблеми има Льо Пен поради връзките си с Русия. 

Според Liberation нейната партия " Национален общ брой " е възнамерявала да унищожи тираж от 1,2 милиона екземпляра на предизборни брошури, тъй като на една от страниците й има фотография на Марин льо Пен с Владимир Путин от 2017 година, когато той й " даде рамо " от Кремъл - с политически PR, само че и с пари. 

От придвижването отхвърлят да са я спирали от щемпел - те настояват, че листовката продължава да се популяризира от деятелите им, а даже да желаят, към този момент не могат да я изтеглят. 

Изображението е сложено в каре, което отразява срещите на Льо Пен с президентите на Ливан, Чад и Словения, което съгласно текста показва " интернационалната й позиция ". 

" Решена да върне величието и независимостта на Франция, Марин пази ползите на страната против Европейска комисия ", се споделя в текста, който съпровожда снимковия материал. 

" От 15 години тя работи за построяването на мощни и устойчиви връзки с голям брой държавни глави и политически водачи на патриотични придвижвания в Европа ", написа още в брошурата. 

Dans le tract de huit pages que Marine Le Pen avait notamment diffusé lors de son premier meeting à Reims, début février, figure une photo d’elle avec… Vladimir Poutine, prise en 2017. Le tout pour célébrer une « femme de convictions » et sa « stature internationale ».
— Pierre-Alain Furbury (@paFurbury)
Книжката от 8 страници е отпечатана още преди Марин льо Пен да събере нужната поддръжка, с цел да може да се записва като претендент за президент. 

Снимката й с Путин датира от март 2017 година, когато тя се среща с него в Кремъл единствено месец преди предходните президентски избори. 

Година по-късно следствие сподели, че тя е получила над 9 млн. евро заем от " Първа чешко-руска банка " през 2014 година, с цел да финансира предизборните си акции. Банката губи лиценза си през 2016 година, а дългът на Льо Пен е изплатен от незнайна съветска компания. Тя на собствен ред го трансферира към " Авиазапчаст ", производител на авиационно съоръжение, който извършва поръчки на съветската страна, в това число за експорт към Сирия. 

За последните няколко дни Марин льо Пен направи няколко двусмислени изказвания във връзка връзките си с Путин и началото на войната в Украйна. 

Макар да твърди пред BFMTV, че той е сбъркал с нашествието и е " прекрачил алена линия " поради военната си експанзия над Киев, Льо Пен споделя, че " не съжалява за нищо " от по-ранните си топли връзки с Москва. 

Оправданието за проруските й позиции през последните години се оказва " борбата с ислямския фундаментализъм ", в която считала Путин за съдружник. 

Сега тя твърди, че той " не е същият " като преди пет години и че през днешния ден той е " съперник ". 

В предизборния материал има още фотоси на Марин льо Пен, прегърнала дете и дребна котка, застанала зад руля на яхта или позираща пред стъклената пирамида пред Лувъра. 

В обществените мрежи обаче се надигна всеобща вълна на неодобрение против опитите й да омаловажи помощта, която е получавала от Русия за акциите си. 

" Марин льо Пен несъмнено не желае да се виждат и тези фотоси ", написа коментатор в Twitter, който демонстрира диалозите й в Кремъл и фотография на съветска журналистка, която е вдигнала агитационен афиш с лицата на Путин, Льо Пен и Тръмп по време на годишната конференция на съветския президент в края на 2016 година

Marine Le Pen probably doesn`t want these shown either. The first one comes from the official Russian website.
— RollWithIt (@jbrdtrd)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР