Марин Чилич започна успешно защитата на титлата си в турнира

...
Марин Чилич започна успешно защитата на титлата си в турнира
Коментари Харесай

Чилич и Медведев започнаха с победи в Куинс

Марин Чилич стартира сполучливо отбраната на купата си в шампионата от сериите ATP 500 в Куинс. В първия си мач на трева този сезон петият в схемата хърватин надви над Кристиан Гарин с 6-1 7-6(5). Той употребява съвършено работещия си начален удар и, въпреки да бе продънен, сервирайки за успеха, навакса закъснение от 0-4 в тайбрека и завърши срещата в поредни сетове.

Sailing into R2

After a very tight second set, our defending champ gets the better of Cristian Garín 6-1, 7-6(5). #QueensTennis | @cilic_marin pic.twitter.com/kPjbuNTiHf
— Fever-Tree Championships (@QueensTennis) June 17, 2019
В идващия кръг международният №15 ще срещне Диего Шварцман. Аржентинецът надви над Александър Бублик с 6-2 6-3 за по-малко от час игра. В първите четири гейма от дуела против Гарин Чилич загуби единствено три точки. Възползва се от непредизвикана неточност на чилиеца и сподели необикновено воле на мрежата, с цел да поведе с 4-0. 32-ият в света записа гейм на сметката си, само че загуби първия сет с 1-6.

Хърватинът не понижи темпото и след почивката, когато на шест пъти стигна до брейкбол още в първия гейм и в последна сметка още веднъж поведе с брейк. Гарин се върна в частта при 2-2, само че незабавно последва пробив на нула от страна на настоящия първенец.

Last year's King is off and running at Queen's @cilic_marin beats Garin 6-1 7-6(5).#QueensTennis pic.twitter.com/b6awid3DH6
— Tennis TV (@TennisTV) June 17, 2019
Точно когато сервираше за успеха при 5-4 обаче, Чилич се пропука и чилиецът се върна в мача, вкарвайки частта в дълъг гейм. Там Гарин поведе с 4-0, само че хърватинът сподели страхотна игра и обърна до 7-5, с цел да се класира на осминафиналите.

По-рано денем Даниил Медведев прекъсна серия от пет следващи загуби. Световният №13 не бе вкусвал триумфа от края на април, когато загуби от Доминик Тийм финала в Барселона. В Мадрид, Рим, на Ролан Гарос и в Щутгарт руснакът отпадаше все на старта, само че промени тази наклонност в Куинс с триумф над Фернандо Вердаско.

Медведев се наложи с 6-2 6-4 за малко над час на корта и си обезпечи дуел с Джей Кларк или Лука Пуй.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР