marica.bgТрикраката мечка Габриела от пловдивския зоопарк е починала в Парка

...
marica.bgТрикраката мечка Габриела от пловдивския зоопарк е починала в Парка
Коментари Харесай

Тъжно! Почина трикраката мечка Габи от зоопарка

marica.bg

Трикраката мечка Габриела от пловдивския зоопарк е умряла в Парка за танцуващи мечки в Белица. Това оповестиха за „ Марица “ от фондация „ Четири лапи “. Нещастието е станало на шести август. Последвалата аутопсия е посочила, че Габриела е имала съществени сърдечни проблеми и не е издържала на тежките жеги.

Мечката, която е на 23 години, беше преместена от зоопарка в Пловдив през 2014 година и към този момент пет години живееше на независимост. Тя се е приспособила доста добре в дивата природа и още на първата си година изкарала пълностоен зимен сън. Въпреки това тежкият ѝ живот сигурно се е отразил на здравословното положение, оповестиха от фондацията. Експертите разясниха, че в гората мечките живеят към 25 години, само че в Белица постоянно надвишават 30.



Преди да бъде изпратена в там, Габриела съществуваше окаяно върху повърхност от едвам 15 кв. м. Клетката й беше остаряла и изгнила, а бетонният под, върху който спеше, се задържаше мокър и леден.

Габи е живяла с прочут български цирк, само че притежателят й взема решение да я подари на зоологическата градина в Пловдив, тъй като не се разбирала добре с другите мечки и е била неподатлива на образование. Преди към 15 години заради липса на пространство тя се скарала с другата мечка в Пловдивския зоопарк – Наско. Той я нападнал и наранил неприятно едната й лапа, която в следствие е ампутирана. Самият Наско е бил приспан по-рано тази годината.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР