Мариан Вайда бе неразделна част от екипа на Новак Джокович

...
Мариан Вайда бе неразделна част от екипа на Новак Джокович
Коментари Харесай

Любопитна среща: Вайда в съперниковата ложа при следващия мач на Джокович в Париж

Мариан Вайда бе неразделна част от екипа на Новак Джокович през последните повече от 15 години, като точно той стои в основата на всеки един от досегашните 20 триумфа на сърбина в Големия шлем. Двамата започнаха съдействието си през 2006 година, като прекъснаха взаимната си работа за интервал от 1 година от пролетта на 2017-а до април 2018-а, преди пътищата им дефинитивно да се разделят при започване на месец март този сезон.

По време на всичките тези години двамата развиват специфична връзка, която излиза надалеч отвън границите на професионалните връзки, и самият Джокович споделя по какъв начин усеща словака като част от фамилията. От своя страна, експертът също засвидетелства своята обвързаност към някогашния си подопечен, заявявайки, че без значение от събитията, си остава най-голямата поддръжка на Ноле както на корта, по този начин и отвън него.

През утрешния ден обаче на Вайда ще му се наложи да бъде в една извънредно непозната за себе си позиция. В началото на този месец словакът стартира работа със своя съотечественик Алекс Молчан, като точно той е идващият конкурент на международния №1 в Париж. Днес младокът реализира четирисетов триумф над международния №54 Федерико Кория с 6:3 6:4 3:6 6:3 и в сряда ще се изправи против Джокович в борба за място в третия кръг на Ролан Гарос.

Molcan amargó el debut de Coria.

El eslovaco superó al argentino por 6-3, 6-4, 3-6 y 6-3 y lo eliminó de.

En R2 será el rival de Novak Djokovic.
— Minutocerodeportes (@Minutocerodepo1)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР