Мариама Диало е французойка, женена за българката Кристина. Те двете

...
Мариама Диало е французойка, женена за българката Кристина. Те двете
Коментари Харесай

bTV даде ефир на лесбийки да се хвалят как са надхитрили българския закон за забрана на гей браковете

Мариама Диало е французойка, женена за българката Кристина. Те двете са първите две дами, победили над закона срещу гей браковете по доста остроумен метод, популяризира тази заран постъпката им bTV. Те се възползваха от предоставения им ефир, с цел да просветят и други гейове по какъв начин да заобикалят българските закони.

Двете са дружно от 14 година Сключили брак във Франция. Живяли дружно в Австралия, а след това се преместили в Европа. Миграционните управляващи у нас отхвърлят позволение за Кристина, тъй като не я одобряват за легален сътрудник на Мариама. Двете завеждат дело в Люксембург.

Оказва се, че по закон, когато в страна от Европейски Съюз има подписан цивилен брак, другите членки би трябвало да го признаят. Въпреки възбраната за гей бракове у нас, страната ни е длъжна да признава такива, подписани в друга страна.

" Ако двама гейове българи се оженят във Франция, по-късно, като се върнат, могат да се възползват от това законодателство ", споделят двете дами.

Мариама е съветник за отбрана на правата на децата. Кристина е специалист по връзка, преди била радио публицист.

" Връзката ми с България стартира през 2011 година Тогава работех в посолството на Франция в Румъния, постоянно започнах да навестявам България. Купихме си къща в село Паламарца. Изглежда никой в селото не е угрижен от това какви сме ние. Много добре се усещаме там ", споделя Мариама.

" Живели сме в 9 страни, на всички места е мъчно да създадеш другари. Тук в Паламарца е доста елементарно. На всяко друго място сме се чувствали самотни, само че не и тук ", прибавя Кристина.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР