Мариам Набатанзи от Уганда е най-плодовитата жена в света. Тя

...
Мариам Набатанзи от Уганда е най-плодовитата жена в света. Тя
Коментари Харесай

Най-плодовитата жена в света има 44 деца и ги отглежда сама

Мариам Набатанзи от Уганда е най-плодовитата жена в света. Тя има 44 деца и е единствено на 39 години, оповестява Мирър.
25-те от децата й са родени до 23-годишна възраст. Тя отглежда сама всичките си 44 деца. Огромната й челяд е единствено от един татко.
Сред поколението й има три „ комплекта “ четиризнаци, четири комплекта тризнаци и шест комплекта близнаци.
За страдание брачният партньор й я изоставя преди три години и в този момент отговорността за голямото й семейство лежи на нейните рамене.
Мариам е единствено на 12 години, когато се омъжва за тогава 40-годишния си брачен партньор. Първата й двойка близнаци се появява единствено година по-късно.
Животът на Мариам е засенчен от нещастието със брачна половинка й и тя и всички нейни деца са принудени да живеят в четири тесни пространства, издигнати от циментови тухли и ламаринени покриви. Те са заобиколени от кафеени полета.
След като се раждат първите й близнаци, Набатанзи отива при доктор, който й споделя, че има извънредно огромни яйчници. Той я уведомява, че противозачатъчните хапчета могат да й причинят здравословни проблеми, тъй че децата не престават да се появяват.
Големите фамилии са постоянно срещани в Африка, като дамите в Уганда раждат приблизително по 5,6 деца, което съгласно Световната банка е едно от най-високите равнища на раждаемост на континента.
Но даже и в измежду фамилиите в Уганда фамилията на Мариам се счита за голямо.
Когато навърша 23 години, Мариам към този момент има 25 деца и обезверено се връща при лекаря си, с цел да предотврати появяването на още деца. За следващ път й е предложено да забременее, защото плодовитостта на яйчниците й е извънредно висока.
Последната й бременност преди две години и половина е била с затруднения. При раждането на шестата й двойка близнаци, за жалост, едно от тях умира по време на раждането.
Тогава брачният партньор й - постоянно отсъстващ за дълги интервали - я изоставя. Името му сега е като фамилно проклинание, а Мариам го кълне всякога, когато се сети за него.
Тя споделя: „ Цялото ми време минава в грижи за децата и работа, с цел да спечелвам пари “. И с толкоз доста гърла за хранене, Мариам приема да работи всичко. Работила е като коафьор и уредник на събития, събира и продава железни боклуци, подготвя локална напитка с джин и продава билкови медикаменти.
По-голямата част от нейната заплата отива за храна, медицински грижи, облекла и учебни такси, с цел да е обезпечено, че потомството й ще получи най-хубавия старт в живота.
На мръсна стена в една от стаите на дома й висят гордо портрети на някои от децата й сега на довеждане докрай на учебно заведение, със златни оценки към вратовете им.
Нейното най-голямо дете, Иван Кибука, е трябвало да напусне учебно заведение, с цел да помогне в развъждането на фамилията.
Майката на Мариам изоставя татко й и петте й братя и сестри три дни откакто тя се ражда. След като татко й се омъжва наново, мащехата й отравя петте по-големи деца с натрошено стъкло, смесено с храната им. Всички умират. Мариам споделя, че единствено тя се е избавила, тъй като тогава е била на посетители у родственик.
Тя прибавя: „ Тогава бях на 7 години - прекомерно млада, с цел да схвана какво в реалност значи гибелта “.
Но тази мъчителна покруса ражда желанието й за голямо семейство, макар че в началото се е надявала да има не повече от шест деца.
Осигуряването на дом за децата й е непрекъснато предизвикателство.
Дванадесет от децата спят на железни двуетажни кревати с тънки дюшеци в дребна стая със стени с мръсни петна по тях. В останалите стаи някои от децата са струпани върху общи дюшеци, а останалите спят на мръсния под. По-големите деца оказват помощ в грижите за по-малките с домакинска работа и готвене.
„ За един ден отива към 25 кг царевично брашно “, споделя Мариам “ Рибата или месото са необичайност “. График на дребна дървена дъска, закована за стената, дефинира кой ще мие или готви. " В събота всички работим дружно ", написа на него.
Самата тя претърпяла мъчно детство, Мириам се моли само децата й да са щастливи. " Започнах да поемам отговорности на възрастен доста рано. Мисля, че не съм имала наслада в живота си, откогато съм се родила ", споделя тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР