Мъри Стоилов води подготовка в Белек само с 16 играчи

...
Мъри Стоилов води подготовка в Белек само с 16 играчи
Коментари Харесай

Мъри готви само 16 левскари

Мъри Стоилов води подготовка в Белек единствено с 16 играчи на Левски. Групата на " сините " оредя, тъй като треньорът направи януарска чистка. От " Герена " си потеглиха Боби Цонев, кипърецът Христос Шелис и младоците Мартин Петков и Георги Александров, а Георги Миланов към момента е контузен. Ноа Сонко Сундберг взе участие с Гамбия в шампионата за Купата на африканските народи и даже в неделя получи травма на мача с Мали (1:1).
" Някои напуснаха, тъй като желаят да играят и са млади, а други - по финансови аргументи. Ако вземем нови футболисти, те би трябвало да дават отговор на финансовите ни условия ", разгласи Стоилов пред Левски ТВ. " За мен беше значимо не толкоз, че се завърнах, а че спряхме пропадането. Но да забележим до каква степен ще успеем да стартираме издигането. Най-големият проблем за решение е финансовият. Ако успеем да стабилизираме клуба, ще бъде доста по-лесно. Не бих споделил, че предходната година може да бъде запомнена с нещо по критериите на Левски. А те постоянно са били трофеи, купи, европейски триумфи и по опция - огромни прехвърляния, тъй че няма с какво да се похвалим ", призна Стоилов. Но посочи, че проблемите пред клуба не са изчезнали.
" Сините " ще изиграят първата си контрола през днешния ден от 16 часа с полския Гурник Забже. " Не ме тормозят резултатите, значимото е по какъв начин се играе в такива мачове. На фона на проблемите, клубът се постара да провежда оптимално положителни условия за работа. В последните години едва ли е имало такива и считам, че тим като Левски заслужава съвършени условия. Лагерът няма да коства на ниска цена, само че той дава отговор на името и престижа на клуба.
Това оказва помощ доста и за лекото понасяне на подготовката. Искам да видя добра организация в играта, динамичност и висок темп. Искам да държим надзор над мача и сами да го насочваме, а не случайността, съперникът или страстите. На последно място е резултатът. В първите контроли обичам да давам на играчите по 45 минути, само че имаме единствено 16 индивида и ще се наложи някои да играят по-дълго ", добави Мъри.
Келиан ван дер Каап е нидерландският защитник, който идва в Левски. Последно бранителят е бил част от датския Виборг, където обаче записва едвам един мач като запаса. Преди това е изиграл за Макаби Нетаня (Изр) 26 мача, като в 23 е бил титуляр и е вкарал 1 гол. 23-годишният състезател стартира кариерата в родината си за Харкемасе Бойс, след което минава в школата на Грьонинген. След това играе за Камбуур, откъдето отпътува за Израел. 190-сантиметровият бранител е двойник на сънародника си Върджил ван Дайк от Ливърпул и нерядко е сравняван с него. Предстои в околните дни Ван дер Каап да се причисли към лагера на отбора в Турция. Бранителят е четвъртото ново попълнение на тима. Преди него " сините " подписаха с гамбиеца с шведски паспорт Сундберг и с бразилците Уелтън и Цунами.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР