Мари и Паул – така се казват в повечето случаи

...
Мари и Паул – така се казват в повечето случаи
Коментари Харесай

Германските бебета все по-често се казват Мохамед

Мари и Паул – по този начин се споделят в множеството случаи новородените германчета, установи Дружеството за немски език в следващото си изследване, каквото прави от 1977 година насам. Момиченцата се кръщават всекидневно и Софи, Ема, Хана и Мия, а момченцата – Бен, Луи, Леон, Ноа и Хенри. Хенри даже е оригиналност в картинката – за първи път измежду любимците попада британски " импорт ", а като идеално за родителите езиковедите дефинират това име, което е оптимално малко и в краткостта си съдържа оптимален брой гласни.

Имената, които са били записани през годината, са общо 65 000, а също така специалистите са открили, че има районни особености: в редица области на Германия настоящи са имената от поколението на бабите и дядовците като Матилда, Фрида, Грета, Карл, Оскар, Якоб и Тео.

Голям капацитет – отново съгласно откривателите – имат имената Шарлоте и Емил, заели челни места в няколко от федералните провинции. За тях се счита, че потвърждават наклонността да се поддържат живи имената на по-старите поколения, добиващи през днешния ден нова новост. Сравнението на желанията по райони демонстрира, че има обилни разлики – въздействат и традициите, и обичаите, и религията. В южната част на Германия, да вземем за пример, доста по-често биват избирани християнски и древен имена.

А Мохамед? В композиция с други имена той към този момент е в първата десятка в три от федералните провинции: Бремен, Берлин и Саарланд. Тук евентуално би трябвало да се означи, че в Германия доста родители дават на децата си по няколко първи имена, които също са предмет на статистиката. Но Мохамед несъмнено напредва в класацията – като първо име води в желанията в още повече райони: Берлин, Бремен, Хамбург, Хесен, Северен Рейн-Вестфалия и Саарланд.

На второ място измежду турско-арабските мъжки имена е Али, следван от Малик, а при момиченцата води Лейла, пред Елиф и Амира.

Езиковедката Фрауке Рюдебуш дава следното пояснение за записаните трендове: по-горните съсловия се стремят да се разграничат от по-долните по имената, които дават на децата си, защото не всеки би желал да кръсти детето си по този начин, както се споделят десетки хиляди деца в страната и името му би могло да бъде обвързвано с несъмнено съсловие.

От друга страна долните съсловия на собствен ред не са лишени от устрема да се разграничат от горните – по тази причина се стараят да измислят по-индивидуализирани имена, които са задоволително впечатляващи, или пък са повлияни от филми, които сега са известни. В тези случаи се откроява желанието да се представиш за оптимално отворен към света, избирайки имена, който звучат " някак френски или британски ". /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР