Маргинал не е обидно, ако го изследвате етимологично. Маргинал по

...
Маргинал не е обидно, ако го изследвате етимологично. Маргинал по
Коментари Харесай

Цитат на деня: Маргинал не е обидно, ако го изследвате етимологично

Маргинал не е обидно, в случай че го изследвате етимологично. Маргинал по етимология са хората, които са се самоизключили и нямат връзка с страната.

Така финансовият министър Владислав Горанов оправда в изявление за Българска национална телевизия думите си от 24 март, когато на конференцията в Министерски съвет, на която бяха оповестени икономическите и обществени ограничения на държавното управление за битка с последствията от COVID-19, съобщи, че жителите, " които до през вчерашния ден са работили и имат застрахователен приход и застрахователен принос към системата, само че работодателят ги е освободил, попадат незабавно в обсега на риска " безработица ", който е затрупан социално-осигурен риск, и то не за месец или два ".

" Тези български жители, които са обществено слаби, не престават да се употребяват от системата на обществена протекция, която не съществува при и във връзка на рецесията. Тези български жители, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези, те са обществено изолирани и надали можем доста да създадем за тях; те по-скоро съблюдават рекомендациите на медицинския щаб ", добави тогава Горанов.

Думите му провокираха остра реакция от страна на редица юристи, които желаеха опрощение. Част от тях даже сезираха Комисията за отбрана от дискриминация.

Днес Горанов посочи, че е податлив да се извини хората, които " в действителност вземат участие в дейния живот " и оказват помощ на страната. Той изрази удивление, че " те се разпознаха в тази роля ", само че не уточни за работещите в кой бранш приказва. Той обаче посочи кой е имал поради, когато е употребявал думата маргинали.

" Аз визирах група хора, които всеки от нас подозира, че съществува. Тази група няма връзка с страната. Те имат единствено ЕГН, нямат персонални карти, не пращат децата си на учебно заведение, не търсят интензивно работа, не могат да бъдат свързани с страната. Визирах група хора, които от ден на ден ще са проблем за нашето общество ", сподели Горанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР