Маргарита Иванова, Румен Андреев и Спас Киричев откриха съвместната си

...
Маргарита Иванова, Румен Андреев и Спас Киричев откриха съвместната си
Коментари Харесай

Сетивни отражения през погледа на трима творци в Пещера

Маргарита Иванова, Румен Андреев и Спас Киричев откриха взаимната си галерия «Сетивни отражения» в художествена изложба «Проф. Веселин Стайков» в град Пещера.
Те са подредили общо 91 произведения. Всеки един от тях демонстрира най-новите си творби, основани през последните година-две, отразяващи персоналните им сетивни отблясъци, мисли и усеща. Маргарита Иванова показва 41 керамични картини с тема, отразяваща тракийската и древногръцка митология, прабългарската история
и съвремието. Използвани са разнообразни техники в керамиката. Подглазурна и надглазурна технология и древнояпонската - раку.
Използвана е бялоизпичаща се и червеноизпичаща се глина.
Румен Андреев е създател от Пловдив. Първоначално се е занимавал с снимка, поема към изкуството на керамиката,
а в този момент се е отдал на живопистта и рисува извънредно колоритни картини. Участва с 33 произведения, а тематиките им са свързани с нашата българска история и природа.
Спас Киричев, ваятел, прочут на публиката от град Пещера с открития през предходната година монумент на Васил Левски.
Той взе участие със 17 скулптурни композиции. З асегнати са тематики от античността, митологията, съвремието и портретни изображения /включително и портрет на Румен Андреев/.

Автори и посетители бяха поздравени от заместник-кметът на Община Пещера Зехра Алиш, а с творчеството на създателите присъстващите бяха осведомени от художникът Стоимен Стоименов.
Тримата създатели не се срещат за първи със взаимна галерия. Успешно показване вършат преди две години в изложба на художниците Бургас.
Изложбата може да бъде посетена до 30 октомври.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР