Маргаринът е заместител на маслото на базата на растително масло,

...
Маргаринът е заместител на маслото на базата на растително масло,
Коментари Харесай

Наистина ли маргаринът се прави от петрол?

Маргаринът е сурогат на маслото въз основата на растително масло, който постоянно се отхвърля изрично от последователите на натуралните хранителни артикули

Маргаринът може да има нефт, написа

Съдържа трансмазнини. Трансмазнините са изцяло неусвоими за човешкия организъм и поради това не се разграждат от него. Те се натрупват в организма и изхвърлянето им в следствие е доста мъчно.

Хранителната добавка Е319 - Tert-ButylHydroQuinone (TBHQ) се получава от нефт. Препоръчва се отбягване на използването ѝ. Може да провокира гадене, повръщане. Количество към 5 грама се счита за смъртоносно. Съдържа се в маргарина, хидрогенриани мазнини и масла.

Хранителната добавка Е320 - Butylated hydroxy-anisole (BHA) се получава от нефт. Забавя загниването на храните вследствие на окислението им. Съдържа се в маргарин, мазнини, масла, дъвки, ядки, полиетиленови опаковки за храни.

Може да провокира алергични реакции и да отключи хиперактивност. Има данни за канцерогенност и резултати, сходни на тези на естрогена. Във високи дози води до формиране на тумори. От 1958 година е неразрешен в Япония. Предлага се да бъде неразрешен и във Англия. Макдоналдс (McDonald's) не го употребяват в продуктите си от 1986 година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР