Маргарет Атууд ще публикува първата си стихосбирка от десет години

...
Маргарет Атууд ще публикува първата си стихосбирка от десет години
Коментари Харесай

Маргарет Атууд издава първата си стихосбирка от 10 години

Маргарет Атууд ще разгласява първата си стихосбирка от 10 години насам. В книгата писателката се занимава с " отсъствието и завършеците, остаряването и хвърлянето на взор обратно към предишното ", а в стихосбирката се срещат върколаци, извънземни и сирени, оповестява " Гардиън ".

След като предходната година журито на премията " Букър " за първи път от съвсем 30 години избра двама спечелили - Атууд с продължението на " Разказът на прислужницата " - " Заветите ", и Бернардин Еваристо с " Момиче, жена, друго ", през вчерашния ден издателите на 80-годишната канадска писателка от Chatto & Windus оповестиха, че заглавието на идната й книга ще е " Нежно " (Dearly). Тя ще се появи по книжарниците през октомври 2020 година и ще е първата стихосбирка на Атууд от " Вратата " (The Door), която излезе през 2007 година

Според издателите книгата е по едно и също време " игрива и мъдра ", а в нея Атууд изследва тялото и съзнанието в интервал на преход, предмети от всекидневието и ритуали, които закрепят хората щъм сегашното. Те допълват, че с изключение на вълколаци, извънземни и сирени в книгата се срещат сънища и разнообразни скотски типове, както и фрагменти от последователното заличаване на околна среда.

Атууд разгласява първата си стихосбирка през 1961 година и преди първият й разказ да види бял свят през 1969 година, тя към този момент е създател на 5 книги с лирика. През 2003 година двукратната носителка на " Букър " описа пред " Гардиън ", че когато била ученичка и вървяла през футболно поле на път за дома си, внезапно осъзнала, че желае да стане публицист. " Тогава написах поема в главата си и откакто я записах на белия лист хартия, писането беше единственото нещо, с което желаех да се занимавам ", сподели тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР