Марек спечели с 3:0 срещу ФК Кюстендил в сблъсък от

...
Марек спечели с 3:0 срещу ФК Кюстендил в сблъсък от
Коментари Харесай

Марек с класика срещу ФК Кюстендил за Купата на АФЛ

Марек завоюва с 3:0 против ФК Кюстендил в конфликт от шампионата за Купата на Аматьорската футболна лига и продължава напред в конкуренцията. Двата отбора се срещнаха на стадион „ Бончук “ като бяха заложили на футболисти, които по-рядко се появяват в игра за състезание.

Мачът мина умерено, като още първоначално бяха основани рискове пред двете порти. В откриващите минути с пропуски се отличиха Симеон Димитров от Марек и Денислав Велинов от Кюстендил. Дупничани откриха резултата в 20-ата минута, когато Джордж Николов бе прецизен с удар по диагонала. Малко по-късно Марио Евтимов пропусна положително състояние за гостите. Така се стигна до контраофанзива за домакините в последната минута на първото полувреме, при която Симеон Димитров направи 2:0. В 63-ата минута Димитров удари и гредата, а в 69-ата бе отсъдена дузпа за Марек. От бялата точка извърши вратарят Евгени Спасов, само че сътрудника му Радослав Димитров отрази удара му. 2 минути по-късно Симеон Димитров означи втория си гол за 3:0 след добра демонстрация и пас на влезлия като запаса младок Валери Йорданов. Последните двайсетина минути на мача замязяха на мач от юношеското състезание, откакто в игра бяха пуснати доста млади гении и на двата тима.

Дупничани изпуснаха още няколко положения, а Симеон Захариев от Кюстендил удари греда 5 минути преди края. Резултатът се резервира, а Марек се класира за идващия стадий от шампионата за Купата на АФЛ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР