Марая Кери е обвиняема заради коледната си класика All I

...
Марая Кери е обвиняема заради коледната си класика All I
Коментари Харесай

Марая Кери отива на съд за най-големия й коледен хит

Марая Кери е обвинена поради коледната си класика " All I Want for Christmas Is You ". Композиторът и песнописец Анди Стоун твърди, че той е съавтор на ария със същото заглавие от 1989 година или 5 години по-рано преди да излезе коледно парче, трансформирало се в коледен евъргрийн, оповестява Ройтерс.

В тъжба до федералния съд в Ню Орлиънс Стоун желае минимум 20 млн $ обезщетение от Марая Кери, от нейния съавтор и Sony Music Entertainment за нарушение на авторски права и нелегално заграбване. Стоун, прочут като Винс от кънтри групата Vince Vance & the Valiants, упрекна подсъдимите, че са употребявали нелегално неговата известност и неповторим жанр и са провокирали комплициране, като са записали по-новата ария без негово позволение.



Говорителите на Марая Кери и на Sony Music не разясниха незабавно правосъдния иск.

Песента All I Want For Christmas излезе в албума „ Весела Коледа “ и измежду най-популярните и разпознаваеми песни, които се въртят до погнуса по Рождество в целия свят. Хитът оглавява класацията Billboard Hot 100 всяка година от 2019 година, макар че е записан четвърт век по-рано. 

All I Want for Christmas Is You беше 19-та ария номер 1 на Кери, една по-малко от „ Бийтълс “.

Но Анди Стоун твърди, че личната му ария е получила всеобщо лъчение през коледния сезон на 1993 година и също се е появила в класациите на Billboard. В желае му се споделя още, че юристите на Стоун за първи път са се свързали с обвинените през април 2021 година, само че не са съумели да реализират съглашение по тази причина се е минало към съд.

Още по тематиката: 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР