Маратонската верига на България стартира на 31 март тази пролет

...
Маратонската верига на България стартира на 31 март тази пролет
Коментари Харесай

С нови трасета и солидни бонуси за резултати в маратонската верига „Бягането като начин на живот 2019“

Маратонската верига на България започва на 31 март тази пролет с нови трасета и бонуси за резултати. За четвърта поредна година три от огромните маратонски надпревари се сплотяват под мотото „ Бягането като метод на живот “ със следните дати:

31 март Маратон Стара Загора

12 май Маратон Варна
13 октомври: Wizz Air София Маратон 2019

Нови, по-удобни за бегачите направления

Новото тази година са измененията трасета, като корекциите са за да се дават на участниците по-добри условия за надпревари. Софийският маратон ще бъде по напълно изменен маршрут, който ще започва от пл. Александър Батенберг пред Националната художествена изложба, ще минава през доста от емблематичните и алегорични за града места. Миналата есен Wizz Air София маратон влезе в фамилията на Асоциацията на интернационалните маратони и шосейни бягания.

Промени по трасето ще има и в маратон Стара Загора. Те обаче се провокирани от значимите поправки, които текат в централната част на града. Маратон Варна ще бъде по одобреното трасе, което през предходната пролет претърпя леки корекции в частта му в Морската градина с цел да направи надпреварата по-комфортно за участници и фенове.

Тази година Варна е с купата „ Европейски град на спорта “, което ще направи събитието още по-колоритно и особено. Във връзка с самодейността още от в този момент уредниците възнамеряват доста съпътстващи интензивности, които да трансфорат маратона в същински празник за жителите и гостите на града.

20-хилядният
джакпот към този момент се обвързва с положителни резултати, отпада изискваният най-малко точки. Организаторите още веднъж обезпечават суператрактивен награден фонд за българската верига от маратони „ Бягането като метод на живот “. Наред с големите награди за призьорите, впечатляващ е и спомагателният бонус от 20 000 лева, очакван за най-хубаво показване (общо при мъжете и при жените) в трите маратона в една година посредством класиране по специфична точкова система.

Сега обаче регламентът е леко изменен и обвързва спечелването на
джакпота с вписване на положителни резултати. За всеки старт още веднъж се дават за първо място по 10 т., за второ по 8, за трето по 6 и така нататък до 1 точка за осмо място. При тъждество в точките победител е записалият по-предни класирания, в случай че и по този индикатор имаме тъждество джакпотът надлежно се дели.

Отпада досегашният най-малко от 20 т. за продобиване на
бонуса, само че точки се получават единствено за резултати под 2.25 ч. при мъжете и под 2.45 ч. при дамите. Организаторите имат вяра, че по този метод ще се подтикват по-класни достижения, което ще направи българските маратони още по-атрактивни и влиятелни.

Точкова система за
джакпота:

1. място – 10 точки
2. място – 8 т.
3. място – 6 т.
4. място – 5 т.
5. място - 4 т.
6. място – 3 т.
7. място – 2 т.
8. място – 1 т.

Наред с това, непроменени остават огромните награди за призьорите, които към този момент трета поредна година обезпечават присъединяване на елитни спортисти и регистрирането на доста мощни резултати в обособените български маратони. Победителите да вземем за пример – и при мъжете, и при дамите във всеки един от трите маратона ще получат по 8000 лева, което е много атрактивен награден фонд.

През 2019-а доста по-активно в акцията се включват общините, уредници на идните прояви са Столична Община, Община Стара Загора, Община Варна, Министерство на младежта и спорта, БОК, БФЛА и Асоциация „ Спорт в свободното време “, както и локални спортни клубове.

За всички маратони записванията към този момент са отворени посредством онлайн поръчки. Сроковете и способи за регистрация, както и изискванията за присъединяване ще намерите в уеб страницата на съответния маратон. И в трите интернет страници има специфични линкове, които дават опция за записване на доброволци.

Организаторите още веднъж обезпечават атрактивен награден фонд за Веригата от маратони. Наред с това всеки участник ще получи рекламна тениска, а сполучливо приключилите главните дистанции ще бъдат отличени със специфичен орден за присъединяване като спомен от събитието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР