Маратонската верига на България стартира на 31 март с нови

...
Маратонската верига на България стартира на 31 март с нови
Коментари Харесай

С нови трасета и солидни бонуси стартира маратонската верига

Маратонската верига на България започва на 31 март с нови трасета и бонуси за резултати. За четвърта поредна година три от огромните маратонски надпревари се сплотяват под мотото " Бягането като метод на живот " със следните дати - на 31 март Маратон Стара Загора, на 12 май Маратон Варна и на 13 октомври: Wizz Air София Маратон 2019

Новото тази година са измененията трасета, като корекциите са за да се дават на участниците по-добри условия за надпревари. Софийският маратон ще бъде по напълно изменен маршрут, който ще започва от пл. " Александър Батенберг " пред Националната художествена изложба, ще минава през доста от емблематичните и алегорични за града места. Миналата есен Wizz Air София маратон влезе в фамилията на Асоциацията на интернационалните маратони и шосейни бягания.

Промени по трасето ще има и в маратон Стара Загора. Те обаче се провокирани от значимите поправки, които текат в централната част на града.

Маратон Варна ще бъде по одобреното трасе, което през предходната пролет претърпя леки корекции в частта му в Морската градина с цел да направи надпреварата по-комфортно за участници и фенове. Тази година Варна е с купата " Европейски град на спорта ", което ще направи събитието още по-колоритно и особено. Във връзка с самодейността още от в този момент уредниците възнамеряват доста съпътстващи интензивности, които да трансфорат маратона в същински празник за жителите и гостите на града.

20-хилядният
джакпот към този момент се обвързва с положителни резултати, отпада изискваният най-малко точки.

Организаторите още веднъж обезпечават атрактивен награден фонд за българската верига от маратони " Бягането като метод на живот ". Наред с огромните награди за призьорите, впечатляващ е и спомагателният
бонус от 20 000 лв., очакван за най-хубаво показване (общо при мъжете и при жените) в трите маратона в една година посредством класиране по специфична точкова система.

Сега обаче регламентът е леко изменен и обвързва спечелването на
джакпота с вписване на положителни резултати. За всеки старт още веднъж се дават за първо място по 10 точки, за второ по 8, за трето по 6 и така нататък до 1 точка за осмо място. При тъждество в точките победител е записалият по-предни класирания, в случай че и по този индикатор имаме тъждество джакпотът надлежно се дели. Отпада досегашният най-малко от 20 точки за продобиване на бонуса, само че точки се получават единствено за резултати под 2:25 часа при мъжете и под 2:45 часа при дамите. Организаторите имат вяра, че по този метод ще се подтикват по-класни достижения, което ще направи българските маратони още по-атрактивни и влиятелни.

Наред с това непроменени остават огромните награди за призьорите, които към този момент трета поредна година обезпечават присъединяване на елитни спортисти и регистрирането на доста мощни резултати в обособените български маратони. Победителите да вземем за пример и при мъжете, и при дамите във всеки един от трите маратона ще получат по 8 000 лв., което е много атрактивен награден фонд.

През 2019-а доста по-активно в акцията се включват общините, уредници на идните прояви - Столична Община, Община Стара Загора, Община Варна, Министерство на младежта и спорта, БОК, БФЛА и Асоциация " Спорт в свободното време ", както и локални спортни клубове.

За всички маратони записванията към този момент са отворени посредством онлайн поръчки. Сроковете и способи за регистрация, както и изискванията за присъединяване ще намерите в уеб страницата на съответния маратон. И в трите интернет страници има специфични линкове, които дават опция за записване на доброволци.

Организаторите още веднъж обезпечават атрактивен награден фонд за Веригата от маратони. Наред с това всеки участник ще получи рекламна тениска, а сполучливо приключилите главните дистанции ще бъдат отличени със специфичен орден за присъединяване като спомен от събитието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР