Маратонът на Лондон на 26 април ще предложи зрелищна битка

...
Маратонът на Лондон на 26 април ще предложи зрелищна битка
Коментари Харесай

Сблъсък на титаните на маратона в Лондон - Кипчоге срещу Бекеле

Маратонът на Лондон на 26 април ще предложи зрелищна борба сред двамата най-бързи състезатели в маратона в историята - рекордьорът Елиуд Кипчоге и Кенениса Бекеле.

Кипчоге, Атлет на годината в света за 2018 и 2019 година, е най-великият играч в маратона в историята. Кениецът е олимпийски първенец, четирикратен победител на маратона на Лондон и държи върховото достижение на планетата в дисциплината с 2:01:39 часа. През октомври предходната година пък той стана и първият човек с тичане под 2 часа в маратона на специфичното съревнование INEOS във Виена.

View this post on Instagram
A post shared by World Athletics (@worldathletics) on Jan 17, 2020 at 1:47am PST
През септември 2019 година напълно малко не доближи на Бекеле да усъвършенства международния връх на Кипчоге на маратона в Берлин, като бяга единствено с 2 секунди по-бавно от върховото достижение на кениеца. Етиопецът към момента държи международните върхове на 5000 и 10 000 метра, а също по този начин два пъти е бил Атлет №1 в света за годината.

“Чувствам се като че ли имам незавършена работа в Лондон, тъй че бих се радвал да печеля това красиво съревнование. Чувствам, че успеха в Берлин ми потвърждава, че към момента съм в положение да спечелвам най-големите надпревари в света с класни резултати”, сподели 37-годишният Бекеле, който през 2017 година се подреди втори на маратона на Лондон.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР