Мануела Малеева е един от основателите на Да, България, част

...
Мануела Малеева е един от основателите на Да, България, част
Коментари Харесай

Мануела Малеева: Да, България се е превърнала в пирамидална корпоративна структура

Мануела Малеева е един от създателите на " Да, България ", част коалиция " Демократична България ". В пост в социалните мрежи тя направи самобитна равносметка за миналите 7 години от основаването на партията.

" Преди 7 години, дружно с Кристиан Таков, Христо Иванов и една претъпкана зала от хора поставихме началото на едно дълго пътешестване към реализиране на Българската фантазия. Много провокации стояха пред нас. Направихме и невъзможното, с цел да освободим страната от тежкото и корумпирано ръководство на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Надявахме са да изпълним на практика политически задания, които изглеждаха неотложни – битка с корупцията, промяна на правосъдната система, само че се надявахме и на битка за мирогледни полезности – гражданска готовност, образован национализъм, съвременни институции, и изцяло издигане на качеството на българския живот посредством акцент върху обучение и просвета. Това бяха неща, които можеха да привлекат към Да, България нов електорат, доста от обезверените.

Трябва да поздравим сегашното управление на партията за постигнатите триумфи, въпреки че те към момента не са необратими и не изчерпват това, за което мечтаехме – право за конституционната промяна и промяната в правосъдната система. Но има и друго, което не можем да премълчим.

През последните три години, с голямо страдание, съм очевидец на напускането на доста качествени членове на " Да, България ", а немалка част от нашите хора в страната стартират да изпитват отчаяние, обвързвано с неналичието на внимание към проблемите на локалните общности и нарушение на главните правила, които ни събраха. Партията страда от липса на вътрешна народна власт и се е трансформирала в нещо, което припомня пирамидална корпоративна конструкция.

Налага се да признаем, че актуалният Национален съвет не съумява да се оправи с провокациите на днешния дневен ред. А те са доста по-различни от тези, при които преди 2 години го избрахме след доста противоречиво гласоподаване.

За да върнем " Да, България " към основополагащите й полезности и правила, е належащо да се завърнем към децентрализацията, демократичността, разговора и провеждането на почтени и транспарантни вътрешни избори в партията, което може да се случи посредством включване в Народно събрание на ръководителите на регионалните и задграничните локални организации. И най-важното – да се върнем към жителите, ние бяхме тези, които единствено преди 7 години им давахме религия и вяра, чертаехме по едно и също време фундаментални и изпълними промени в българското общество и страна, имахме стратегия, която вярвахме, че следваме. Девизът на нашия клуб е «Демокрацията стартира от нас».

Убедена съм, че това ще генерира доста повече сила в " Да, България " и ще даде възприятието за смисъл и съпричастност на всеки от нашите членове.

Моля, всеки член на " Да, България ", зает и съпричастен с концепциите, правилата и ентусиазма, които ни събраха в зимните дни на 9-ти декември и 7-ми януари преди 7 години, да се включи интензивно и да ни поддържа на Националната конференция на 9.03.! ", добавя някогашната тенисистка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР