Мантрата на британския премиер Борис Джонсън по време на предизборната

...
Мантрата на британския премиер Борис Джонсън по време на предизборната
Коментари Харесай

Рисковете, поети от Борис Джонсън, се оправдаха

Мантрата на английския министър председател Борис Джонсън по време на предизборната акция за предварителните парламентарни избори, беше посланието " да приключим с Брекзит ", която целеше да канализира недоволството на гласоподавателите от патовата обстановка в английския парламент по въпроса. Подходът му сработи, отбелязва Ройтерс.

Освен обичайна тактика на привличане на гласоподавателите от региони, които не постоянно гласоподават за опозиционната Лейбъристка партия, Джонсън искаше да нанесе удар по обичайните ѝ бастиони, в вярата да притегли поддръжката на хора, които в никакъв случай преди не са дали своят вот за Консервативната партия - само че за които Брекзит е станал по-голям от обичайните партийни желания.

За 55-годишния Джонсън, който зае премиерския пост през лятото, свикването на предварителни избори беше рисковано. Но той го счете за належащо, с цел да завоюва болшинство и да приложи програмата на държавното управление. Това включва напускането на Европейски Съюз, което е най-важното външнополитическо и комерсиално решение след края на Втората международна война.

С оповестяването на резултатите стана ясно, че Консервативната партия е съумяла да завоюва места в региони, които гласоподават за лейбъристите от генерации. Консерваторите обаче бяха изгубили места в проевропейски настроени региони.

Скоро откакто получи премиерския пост, Джонсън и неговият екип взеха решение, че ще имат потребност от нови избори, с цел да трансформират политическата аритметика в Камарата на общините. Но той се нуждаеше от обединен фронт - нещо не толкоз елементарно за партия, в която въпросът за Европа провокира вътрешни битки и изигра роля за рухването на предходните четирима консервативни министър председатели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР